MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, zabıta ekiplerine uyuşturucu madde ile mücadele ve bağımlılık konularında eğitim verildi.

Alaşehir Belediyesi Meclis Salonu'ndaki eğitim seminerinde, Psikolog Ayşe Ezgi Kavas, slayt gösterimiyle, uyuşturucuyu kullanma, bağımlı hale gelme, tedavi yöntemleri ve zabıtanın bu kişilere karşı nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgiler aktardı. Eğitime 21 zabıta memuru katıldı. Psikolog Ayşe Ezgi Kavas, içilen her türlü zararlı şeyin bağımlılık yapabileceğini belirtip, "Mesela sigara, zararlı olduğunu bildiği halde içmekte devam ediliyorsa, bir kişi sabah yataktan kalktığında ilk iş olarak sigaraya sarılıyorsa bu bağımlılığı yansıtır. 'Bir kere denemekten bir şey olmaz' mantığı yanlıştır" dedi.

Eğitim öncesinde konuşan Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Kacar, "Öncelikle hepimiz birer baba, anne, aileyiz. Hepimiz çocuk büyütüyoruz. Uyuşturucu kullanma yaşının ne kadar alt yaşlara indiğini biliyoruz. Bu konuda da hem bir birey olarak hem de kolluk kuvveti olarak emniyete yardımcı olacağız. Uyuşturucusuz, aklıselim, aklı fikri hizmete çalışan nesiller yetiştirmek için vereceğimiz topyekun mücadele önemli" dedi.

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), ()

FOTOĞRAFLI