KIRKLARELİ,()-KIRKLARELİ’nde düzenlenen Yıldızlar ve (A) Gençler Okullar arası İl seçmelerine, 9 sporcusu ile katılan Alpullu Şekerspor Güreş Kulübü, 9 derece elde etti.

Kırklareli Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda, yapılan Yıldızlar ve (A) Gençler Okullar arası İl seçmelerinde gerek Kulüpleri Alpullu Şekerspor Güreş Takımını, gerekse, Alpullu Şeker Ortaokulu ve Babaeski Atatürk Ortaokulunu en iyi şekilde temsil ederek dereceye giren sporcular şu isimlerden oluştu. 38 kilogramda Necati Gıdaoğlu: 1’inci, 47 kilogramda Yağız Türk: 1’inci, 59 kilogramda Atakan Şanlı: 1’inci, 77 kilogramda Barış Evren: 2’inci, 85 kilogramda Kerem Sait Yıldırım: 1’inci, 66 kilogramda Egemen Akın: 3’üncü oldu. Aynı zamanda yaşı tutmayan özel maç yapan sporcular 56 kilogramda Hasan Mert Güllerden: 1’inci, 47 kilogramda Emre Acar: 2’inci ve 59 kilogramda Osman Bora Yüce ise 2’inci oldu. (A) Gençler Kategorisinde güreşen Lüleburgaz Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi ve Eski Gençler Avrupa Şampiyonu ve Kırkpınar Meydan Başhakemlerinden Önder Gülmez’in oğlu olan Cengizhan Gülmez de şampiyonayı 3 olarak tamamladı.

Yapılan seçmelerde güreşçilerinin büyük bir başarı gösterdiğini belirten Alpullu Şekerspor Güreş Takımı Antrenörü Sercan Tatas, alınan sonuçlardan çok mutlu olduğunu söyledi. Tatas, “Alpullu Şekerspor Güreş Kulübü olarak, elde ettiğimiz bu sonuçlar göre Gençler (A) Kategorisinde güreşen sporcularımız ile 22 Nisan da Yalova’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarına, Yıldızlar Kategorisinde güreşen sporcularımız ile 18 Mart’ta Düzce’de yapılacak olan Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarına katılmaya hakkı kazandık. Ben bizlere her konuda yardımcı olan ve Ata sporumuza destek veren Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadriye Tokat’a, bize tecrübelerini aktaran, eski Gençler Avrupa Şampiyonu ve Kırkpınar Meydan Başhakemlerinden Önder Gülmez hocamıza, Şeker Ortaokulu Müdürümüz Sayın Neşe Gönül Ünsal, Müdür Yardımcımız Sayın Sevil Semerci’ye bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Tekrar söylüyorum, gençlerimizi Ata sporumuz güreş sporuna davet ediyoruz. Boş zamanlarında  spor yapsınlar, kötü alışkanlıklardan uzak kalsınlar ve sağlıklı yaşasınlar” dedi.