Samim SELÇUK/ALTINÖZÜ(Hatay), () - HATAY'ın Altınözü ilçesinde İspanya Zaragoza Üniversitesi ve Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen projede, Akdeniz Kültür Birliği, Mültecilere Bakış Açısı ve Medyada Yansıması konulu bir konferans gerçekleştirildi.
Zaragoza Üniversitesi'nden gelen heyet, ilk olarak Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, İlçe Belediye Başkanı Rıfat Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Ardından heyet Altınözü'nün tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan Zeytin Müzesini gezdi. Müze Ziyareti sonrası, Atatürk İlkokulu Konferans Salonunda okul müdürleri ve okul rehber öğretmenlerinin katılımıyla konferans gerçekleşti.
Projenin İspanya Koordinatörü ve misafir konuşmacısı öğretim üyesi Prof. Dr. Juan Bernardo Pineda Perez ile öğretim üyeleri Ruben Diaz de Grenu Marco, Bartolome Palazon Cascales ve Miriam Balaguer Arminana konferansta sunum yaptı.
Proje kapsamında 28 Nisan-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner, Şube Müdürü Mahmut Sabah, Kıyıgören Ortaokulu Müzik Öğretmeni ve projenin Türkiye koordinatörü Mikail Karaali ve Enek Güldane Ataç İlkokulu İngilizce öğretmeni İlçe Milli Eğitim Proje Koordinatörü Ayça Gizem Bildirici, Zaragoza Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretmen ve öğrencilerine konferans vermek üzere İspanya'ya gidecek.

FOTOĞRAFLI