AMASYA’da İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ve finanse edilen engelli bireylere meslek edindirme ‘Pastacı Yardımcısı’ kursuna 10 bedensel engelli birey başvurdu. 5 ay sonunda sona erecek olan kurstan 2 engelli Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç’ın desteğiyle istihdam edilecek.

Amasya İŞ-KUR İl Müdürlüğü, Sevgican Anadolu Engelliler Derneği işbirliği ve Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulunun ev sahipliğinde başlatılan engelli bireylere meslek edindirme ‘Pastacı Yardımcısı’ kursuna 10 bedensel engelli başvurdu. Kursiyer, eğitici ve kullanılan malzemelerin ücretleri İŞ-KUR tarafından finanse edilecek. 5 ayın sonunda sonlanacak kursun bitiminde ise Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç’ın desteğiyle 2 engelli istihdam edilecek.

Kursu ziyaret eden Amasya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Osman Yılmaz eğitim gören bireylerin öğrendikleri teknikler konusunda eğiticilerden bilgiler aldı. Yılmaz, “Gönülleri zengin ve kalplerinde Engel tanımayan kursiyerlerimizin yaptıkları görülmeye değerdi. Amasya İŞ-KUR İl Müdürlüğümüz her daim yanınızda, hep birlikte her zaman beraberiz” dedi.

Sevgican Anadolu Engelliler Derneği Başkanı İsmail İlmaz ise, “Engel yarası eğitim ve istihdamla kapanır. Kursumuzun açılmasında ve yürütülmesinde emeği geçen Amasya Valimiz Osman Varol’a Belediye Başkanımız Cafer Özdemir’e Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ ve İŞ-KUR İl Müdürümüz Osman Yılmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.