AMASYA’da 1991-1994 yılları arası Belediye Başkanlığı görevinde bulunan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Belediye Başkanı 64 yaşındaki Süleyman Taşdemir için belediye önünde bir tören düzenlendi.

1991-1994 yılları arası Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve 2014 yılı yerel seçimlerinde MHP’den Belediye Meclis üyesi seçilen mimar Süleyman Taşdemir bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Taşdemir için bugün saat 11:30’da Amasya Belediye binası önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Öncelikle Amasya’mızın tüm hemşerilerimizin başı sağolsun. Değerli Belediye Başkanımız Amasya’ya hizmet eden önemli şahsiyetti. Yaptığı hizmetler, o hizmetlerin devamı olarak ondan sonra ki Belediye Başkanlarımız, ondan sonra ki Belediye çalışanlarımız yapmış olduğu hizmetlere devam ediyor. Hakka hizmet etmek, halka hizmet etmek desturu ile görev yapıyoruz. Sizlerin oylarınızla geliyoruz, milletimizin ihtiyaçlarına binayen her kesime hizmet etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla seçilerek hizmet eden insanların yaptıkları hizmetlerin kutsal olduğuna inanıyoruz. Belediye Başkanımız da Amasya’da güzel hizmetlere imza attılar. Kendilerinden Allah razı olsun. Mekanı cennet olsun” dedi.

Konuşmanın ardından Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu tarafından merhum Süleyman Taşdemir için dua edildi. Törenin ardından Fatih Camiine götürülen Taşdemir’in cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tekirdede Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine, Taşdemir’in ailesi ve yakınları, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, Amasya Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTOĞRAFLI