AMASYA Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Afrin ‘Zeytin Dalı’ Harekatı’nda mücadele eden askerler, kış ayının kurak geçmesi nedeniyle yağmur ve kar duası yapıldı.
Amasya Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Afrin’de vatanın bekası için mücadele eden kahraman askerlere ve yağış bakımından kurak geçirilen kış mevsiminin bereketlenmesi için düzenlenen programda dua edildi. Programa Amasya Valisi Osman Varol, Tugay Komutanı Tankçı Kurmay Albay Zafer Uğur, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selami Akşit, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baş, muhtarlar ve diğer kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baş, “Valimize ve diğer katılımcılara, böyle önemli bir faaliyette, vatanımız, milletimiz ve ülkemizin için Rabbimize dua edeceğimiz bir toplantıya daha katılım gösterdikleri için mutluluk ve şükran duyuyorum” dedi. Belediye başkanı Cafer Özdemir ise, “şehit ve gazi yakınlarımız için Amasya Belediyemiz ve halkımızın gözünde önemli yerleri var. Belediyemiz onlar için her türlü imkânı seferber ediyor” diye konuştu.

Amasya Valisi Osman Varol ise, “Şuan Afrin’de devam eden bir operasyonumuz var, Zeytin Dalı Operasyonumuz. Kahraman askerlerimiz şu an orada ulusumuzun, milletimizin güvenliği için çok çetin bir mücadele içerisinde. Bu mücadeleyi canı gönülden tüm milletimiz destekliyor. Bir anlamda burada onun da birlik ve beraberliğini göstermiş oluyoruz. Bugün hem orada mücadele eden kardeşlerimiz için hem de şehadete erişen şehitlerimizin arkasından da bir dua okuyacağız. Tüm bu hayırlı vesileleri bir araya getirdiği için oda başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI