Sinan HARMANCI/AMASYA, () - AMASYA'da ilk defa bu yıl hasat veren kirazlarda görülen 'Drosophila suzukii' adlı kanadı noktalı sirke sineği zararlarına karşı çiftçiler uyarıldı.

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Bitki Sağlığı Hizmetlerinde görevli teknik personele kanadı noktalı sirke sineği (Drosophila suzukii) ve akdeniz meyve sineği ile ilgili hizmet içi eğitim verildi. Amasya'da ilk defa bu sene hasat dönemine gelmiş kirazlarda tespit edilen zararlının diğer meyve türlerine yayılımının önlenmesi ve üreticilere yapılacak eğitim ve yayım çalışmaları konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayrıca kirazda 'Drosophila suzukii' zararı görülen meyve bahçesinde teknik gezi düzenlenerek zararlı ile ilgili bilgilendirme, gözlem ve incelemeler yapıldı.
Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Şeker, "Mevsimin sıcak geçmesi dolayısı ile ilimizde ilk defa 2018 yılında hasat dönemine gelmiş kirazda 'kanadı noktalı sirke sineği' zararı görüldü. İlimiz için stratejik ürünlerden olan kirazda oldukça tehlikeli olmakla beraber birçok meyve türüne de zarar veriyor. Tüm meyve üreticilerimizin zararlı sineklere karşı dikkatli ve tedbirli olması, gereken önlemleri alması, mücadelede için il ve ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir" dedi.
FOTOĞRAFLI