ÜNİVERSİTE kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ve başarılı bulunanların ödüllendirilmesi ve ayrıca kamuoyunda farkındalık oluşturulması adına 'Engelsiz Üniversite Bayrakları' ile 'Engelsiz Program Nişanları' Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl ilk kez üniversitelere verildi. 
Engelsiz Üniversite Bayrakları; Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere 3 kategoride verilirken, programlar da 'Engelsiz Program Nişanı' ile ödüllendiriliyor. Anadolu Üniversitesi de Kampüsleri, birimleri ve programları ile toplam 21 ödül / ödül adaylığına layık görülerek 'Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülü' kapsamında en fazla ödül alan üniversite olma başarısı gösterdi.
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Karabay, YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç, YÖK Kurul Üyesi ve YÖK Engelli Öğrenci Komisyon Yürütücüsü Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan'ın katılım gösterdiği tören, YÖK Konferans Salonu'nda geçen salı günü gerçekleştirildi. Törende Anadolu Üniversitesini temsilen Açıköğretim Siteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü ve YÖK Engelli Öğrenci Komisyon Üyesi Prof. Dr. İbrahim H. Diken, Engelli Öğrenci Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Osman Tutal yer aldı. Prof. Dr. İbrahim H. Diken, ödül töreni kapsamında düzenlenen çalıştayın 'Engelsiz Eğitimde Mevcut Durum' başlıklı panelinde 'Örgün ve Açıköğretimde Engelsiz Eğitim' konulu sunumunun yanı sıra Açıköğretim Fakültesinin engelsiz üniversite kapsamında gerçekleştirdiği örnek çalışmaları katılımcılarla paylaştı. 
ÇALIŞMALARIMIZA ARALIKSIZ DEVAM EDECEĞİZ
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, alınan ödüllere ve engellilere yönelik sürdürülen hizmetlere ilişkin görüşlerini şu şekilde aktardı: 
"Anadolu Üniversitesi olarak engellilik ve engelli bireylerin eğitsel, sosyal ve mekânsal yaşam kalitelerini yıllardır göz önüne almaktayız. Ayrıca bu süreçleri de 'yaşam boyu eğitim' kapsamında desteklemekteyiz. Bu çabalarımızı geçen yıl YÖK Üstün Başarı Ödülü'nü, 'Toplumsal Hizmet Kategorisi'nde alarak gösterdik. Bugün alınan ödüller sayesinde de yaptığımız çabaların YÖK nezdinde karşılığını bulduğunu gördük. 'Engelsiz Üniversite' sloganı ile çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz."
10 ÖDÜL VE 11 ÖDÜL ADAYLIĞI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NE 
Anadolu Üniversitesi, YÖK tarafından bu yıl ilk kez üniversitelere verilen Engelsiz Üniversite Bayraklarının sahibi ve adayı olarak önemli bir başarıya imza attı. Anadolu Üniversitesinin, 'Mekânda Erişilebilirlik, Eğitimde Erişilebilirlik ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik' kriterlerine göre 'Turuncu, Yeşil ve Mavi Bayrak' almaya hak kazanan ve aday olan birimleri ile 'Engelsiz Program Nişanı' alan programları şu şekilde sıralandı:  
Mekânda Erişim (Turuncu Bayrak) : Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu, engellilerle ilgili 'Mekânda Erişim( kriterine göre 'Turuncu Bayrak' almaya hak kazandı. 
Mekânda Erişim (Turuncu Bayrak Adayı) : Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü, İki Eylül Kampüsü, Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü ve Engelliler Entegre Yüksekokulu engellilerle ilgili 'Mekânda Erişim' kriterine göre 'Turuncu Bayrak' adayı olmaya hak kazandı. 
Eğitimde Erişim (Yeşil Bayrak): Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri engellilerle ilgili 'Eğitimde Erişim' kriterine göre 'Yeşil Bayrak' almaya hak kazandı.
Eğitimde Erişim (Yeşil Bayrak Adayı): Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu engellilerle ilgili 'Eğitimde Erişim' kriterine göre 'Yeşil Bayrak' adayı olmaya hak kazandı.
Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişim (Mavi Bayrak): Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri, engellilerle ilgili 'Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişim' kriterine göre 'Mavi Bayrak' almaya hak kazandı. 
Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişim (Mavi Bayrak Adayı): Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu, engellilerle ilgili 'Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişim' kriterine göre 'Mavi Bayrak' adayı olmaya hak kazandı. 
Engelsiz Program Nişanı: Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Yapı Ressamlığı Lisans Programı ve Bilgisayar Kullanımı Bölümü Bilgisayar Operatörlüğü Programı, İşitme engellilere yönelik ders katılım ve materyal oluşturma gibi destekleyici çalışmalarından dolayı işitme engelliler alanında 'Engelsiz Program Nişanı' ile ödüllendirildi. 
-