ANTALYA, () - ANTALYA Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğünün 2018 yılı eğitim programları, düzenlenen lansmanla başladı. Yılın Eğitim İnsanı Ödülü ise Tazelenme Üniversitesi projesi ile Prof. Dr. İsmail Tufan'ın oldu.

Antalya OSB Müdürlüğünün, bölgede üretim yapan firmalarda çalışan personeller için hazırladığı 2018 yılı eğitim programlarının lansmanı, OSB Atatürk Konferans Salonunda yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Mesleki, kişisel ve kurumsal gelişim eğitimlerinden oluşan 36 program hakkında bölge sanayicilerinin bilgilendirildiği lansmana, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, yönetim kurulu üyeleri Hasanali Gönen, Fatih İncir, Mustafa Yayla, müteşebbis heyet üyeleri Ahmet Kasapoğlu, Fatin Tapcı, Ahmet Bülbül, Abdullah Erdal Konya, Mustafa Gizli, Bölge Müdürü İlhan Metin, TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Lansman kapsamında Yılın Eğitim İnsanı Ödülüyle birlikte 2017 yılında gerçekleşen eğitimlere aktif katılım sağlayan firma ve personelleri ile eğitmenlere teşekkür plaketi verildi.

YILIN EĞİTİM İNSANI PROF. DR. İSMAİL TUFAN

Türkiye'de giderek artan yaşlı nüfusa yönelik algıyı dönüştürmek ve Türkiye'ye özgü bir yaşlı üniversitesi oluşturmak için Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kurulan Tazelenme Üniversitesi projesinin mimarı Prof. Dr. İsmail Tufan, Antalya OSB tarafından Yılın Eğitim İnsanı seçildi. 60 yaş üzeri bireylere başta sağlık olmak üzere birçok alanda kişisel gelişim eğitimlerinin verildiği projeyi hayata geçiren Prof. Dr. Tufan'a ödülünü, Başkan Bahar verdi.

5 BİN 432 SERTİFİKA VERİLDİ

Lansmanın açılış konuşmasını yapan Ali Bahar, 2015 yılının ikinci yarısı itibariyle başlattıkları eğitim seferberliği kapsamında bu güne kadar 149 eğitim programı gerçekleştirdiklerini, toplamda 5 bin 432 sertifika verdiklerini belirtti. 139 bölge firmasının eğitim hizmetlerinden aktif olarak yararlandığını ve bu sayede bölge hizmet içi eğitim harcamalarında 2015 yılından bu yana 2 milyon 123 bin TL tasarruf sağlandığını aktaran Bahar, “Teknolojinin, ekonominin, inovasyonunun kaynağı eğitimdir. 3 yıl önce başlattığımız eğitim seferberliğinin ilk günlerinde sınıflarımızın minimum kontenjanını doldurmakta zorlanmıştık. Bu gün ise yoğun başvurular nedeni ile sınıflarımızın çoğunu ikişer gruplar halinde açıyoruz. Artık diğer birçok organize sanayi bölgesi için örnek teşkil ediyor, daha gelişmiş bir ekosistemde üretim yapıyoruz. Bu başarıyı ve kaliteyi değerli sanayicilerimizin ilgi ve desteği ile sağladık. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Birlikte var olmaya, birlikte diri olmaya devam edeceğiz. Üretenden ve geliştirenden yana olmaya devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI