ANTALYA, () - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (ANTÇEV) dayanışma yemeğine katıldı.

ANTÇEV tarafından bir otelde dayanışma yemeği verildi. Yemeğe katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaptığı konuşmada, Türkiye'de eğitim sisteminin geldiği noktada, inanılmaz bir fırsat eşitsizliğini ortaya çıkardığını belirtti. Başkan Uysal, “Bundan 30 yıl önce Anadolu'nun bir köyünden insanlar çıkıp Türkiye'nin çok iyi üniversitelerine gidebilirdi ama şu anda bırakın Anadolu'nun kasabalarını, köylerini şehrin en varsıl yüzde 30'unun içinde dönüyor eğitim" diye konuştu.

"Bir ülkenin çocukları o ülkenin tamamının çocuklarıdır" diyen başkan Uysal, Türkiye'nin, eğitim sistemi nedeniyle, eğitilmiş insan kaynağını yüzde 30'la sınırlandırılmış durumda olduğunun altını çizdi. Muratpaşa Belediyesi olarak, tam da bu nedenle kreşler, destek eğitim kursları ve gençlik merkezlerini hizmete açtığını belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Yerel yönetimlerin asli görevi olmamasına rağmen binlerce çocuğumuzu kapsayan bu hizmetleri yerine getirmekle kendimizi sorumlu hissediyoruz. 4 bin çocuğumuz bu kurumlarımızda bizimle beraber. Muratpaşa'daki en büyük eğitim kurumu biziz. Ama yetişmekten çok uzağız. Genel kamu yönetimi, sosyolojik ve ekonomik düzen yaptığımız şeyleri, binlerle bile ifade edilse bile, çok küçük bir katkı olarak kaydetmememize neden oluyor."

Eğitim sisteminin, ayrıca, bugünü kavramaktan da oldukça uzak olduğunun altını çizen Başkan Ümit Uysal, dünyanın bir şekilde parçası haline geldiği ancak yarattığı işsizlikle birlikte otoriter, popülist ve baskıcı siyasal sistemleri ortaya çıkaran 'Sanayi 4.0' sürecini Türkiye'nin mevcut eğitim sisteminin yakalayamadığını söyledi. Türkiye'nin eğitim sisteminde ise daha arkaik konuları tartıştığını belirten Başkan Uysal, “Bizim bununla baş edecek inovasyonu geliştirmemiz, uyum sağlamamız, en avantajlı olduğumuz noktaları belirleyip en yüksek düzeyde inovasyon çalışması yapmamız ve bütün insan potansiyelimizi burada devreye sokmamız gerekir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI