ARTVİN, () - ARTVİN Valisi Ömer Doğanay, Sosyal Güvenlik (SGK) Haftası kutlamaları çerçevesinde İl Müdürü Kahraman Derece ile kurum çalışanlarını makamında kabul etti.

Toplumda ortak bir sosyal güvenlik bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl 14-18 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftasının çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirten İl Müdürü Derece, Müdürlüğün çalışmaları hakkında Vali Doğanay’a bilgi verdi.

Artvin’in nüfusunun yüzde 54’ünün emekli ve hak sahibi olduğunu belirten Derece, “İlimiz genelinde toplam 44 bin 221 kişi çalışmaktadır. 35 bin 841 kişi SSK, BAĞ-KUR ve emekli sandığından emekli maaşı almaktadır. Ayrıca eş vefatından dolayı ise 55 bin 173 vatandaşımız ölüm maaşı almaktadır. Yani ilimiz nüfusunun yarısından çoğu emekli maaşı almaktadır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Doğanay,  Sosyal Güvenlik Haftasını kutlayarak, bir devletin sosyal güvenlik sistemi ne kadar ileri düzeyde olursa vatandaşlarının da o kadar mutlu ve huzurlu olacağını söyledi.