Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, () - ISPARTA Valisi Şehmus Günaydın, 2018 yılında 410- 420 kilometrelik sıcak asfalt çalışması yapılacaklarını belirterek, sıcak asfalt olmayan hiçbir grup yolu kalmayacağını söyledi.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, İl Özel İdaresi tarafından köy yollarının sıcak asfalta kavuşması noktasında geçen yıl yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Isparta'nın 2017'de olumlu bir yıl geçirdiğini söyleyen Vali Günaydın, Isparta genelinde yapılan sıcak asfalt çalışmalarının Türkiye'de rekor seviyede olduğunu söyledi. Vali Günaydın, "İl Özel İdaresi yatırımlarında 2017 yılında çok çok önemli hizmetler gerçekleştirdik. Bu bir takım oyunu, beraber çalışma sonucu ortaya çıkan bir tablo. Yapmış olduğumuz sıcak asfalt miktarı Türkiye'de rekor seviyede. Bizim kadar asfalt döken başka bir vilayet yok" dedi.

Köy grup yollarının sıcak asfalta kavuşturulması noktasında ilk etabın bitirildiğini aktaran Vali Günaydın, 2018 yılında sıcak asfaltın 420 kilometreye çıkacağını vurguladı. 2018 yılında yolu sıcak asfalt olmayan hiçbir grup yolu kalmayacağını kaydeden Vali Günaydın, "İnşallah sıcak asfalt konusunda da hedeflediğimiz öncelikli grup yollarımızı inşallah bu sene bitireceğiz. İki yıllık bir program yapmıştık, bütün grup yollarımızı sıcak asfalta buluşturulması için. Birinci etabı tamamladık, inşallah 2018 yılında da yolu sıcak asfalt olmayan hiçbir grup yolumuz kalmayacak. Yani 2018 yılında köylerimizin grup yollarının tamamı bitmiş olacak. Bu da yaklaşık 410- 420 kilometre civarında bir mesafe. İnşallah 2017 yılında yapamadığımız köy grup yollarımızı da sıcak asfalta kavuşturacağız. 2018 yılında da mevcut asfalt yollarımızdan ikinci kat asfalt gerektiren yollarımızın da asfaltlarını yapacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI