Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)() – MERSİN’in Mut İlçesi’ne bağlı 11 mahalle yolu aşırı yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. 2 ev oluşan göçük sebebiyle kullanılamaz hale geldi.
Son günlerdeki aşırı yağış nedeniyle, ilçeye bağlı Aşağı Köselerli, Ballı, Çatalharman, Evren, Esençay, Hamam, Kadıköy, Mucuk, Narlı Selamlı ve Yukarı Köselerli mahallelerindeki yollarda heyelan meydana geldi.  Aşırı yağışlardan dolayı ilçeye bağlı bazı mahalleleri yollarında kaymalar ve göçükler meydana geldiğini belirten Mersin Büyükşehir Mut Koordinasyon Müdürü Ferruh Baş, "Heyelan nedeniyle kapanan ve trafik akışını zorlaştıran bölgelerde ekiplerimizce anında ilk müdahaleler yapılarak gerekli güvenlik önlemleri alındı. Yolların trafiğe açılması için ekiplerimizi hava koşulları izin verdiği ölçüde çalışmalarını sürdürüyor. Mağduriyet oluşmaması için gerekli önlemleri alıyoruz. Bu yolları kullanan vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi.
Öte yandan merkez Kale ve Güllük Mahallelerinde de aşırı yağış nedeniyle can kaybının yaşanmadığı iki evin bazı bölümlerinde göçük meydana geldi.

FOTOĞRAFLI