SAMSUN, () - SAMSUN'un Atakum Belediyesi'nde kadroya geçecek 466 işçi için mülakat süreci başladı. Başkan İshak Taşçı, "İşçilerimizin alın teri, artık devlet güvencesi altında olacak. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.
Taşeron yasası kapsamında kadrolu adayı Atakum Belediyesi personeli, mülakat sınavına giriyor. Oluşturulan komisyon tarafından gerçekleştirilen sözlü mülakatta, belediye çalışanları kendilerine yöneltilen genel kültür ve ilçe bilgilerine yönelik sorulara yanıt veriyor.

ALIN TERİNE DEVLET GÜVENCESİ
Yasanın, taşeron işçileri kadro ile buluşturduğunu ve bu durumun işçilerin alın terinin devlet tarafından teminat altına alınması anlamına geldiğini ifade eden Başkan Taşçı, mülakat öncesi yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yürürlüğe giren taşeron yasası, taşeron işçilerin alın terlerinin devlet güvencesi altına girmesi anlamına geliyor. Bu durum hem işçilerimiz hem de bizler adına sevindirici bir gelişme oldu. Sözlü mülakatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Oluşturduğumuz komisyonda, işçilerimize genel kültür ve ilçe bilgileri doğrultusunda sorularımızı soruyoruz. Aldığımız sonuçları değerlendirecek olan komisyonumuz, kadroya geçecek olan işçilerimizi belirleyecek” dedi.

FOTOĞRAFLI