BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 80'inci yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Törene katılan vatandaşlar Atatürk Anıtı'nı çiçek bahçesine dönüştürdü.
Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 80'inci yılında, Ayvalık'ta anma törenleri düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törene Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenci grupları, gaziler ile askeri ve sivil erkân katıldı.
ANIT ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören öncesi vatandaşların bıraktığı çiçeklerle, Atatürk Anıtı çiçek bahçesine dönüştü. Tören sonrası, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ahmet Üzgeç yönetiminde, aralarında Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Başkan Yardımcıları Gökay Bacan ve İbrahim Mühürdaroğlu'nun da bulunduğu çok sayıda vatandaş Andımız'ı okudu.
Ayvalık'ta Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı ikinci tören ise saat 10.00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından şiirler okundu. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Anma Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Zeybek ve vals gösterisi ile oratoryo sonrasında, tören söylenen marşlarla sona erdi.

FOTOĞRAFLI