ANTALYA, () - ANTALYA'nın sahip olduğu ancak bugüne kadar değeri bilinmeyen saklı kalmış zenginlikleri gün ışığına çıkarmaya kendini adayan Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Antalya Valiliği tarafından 2018 yılının turizmde 'Perge Yılı' ilan edilmesi nedeniyle başlatılan 'Bir Sütun da Sen Dik' kampanyasına destek veriyor.

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, geçen günlerde ATSO Meclis Toplantısı'nda bir konuşma yaparak, 'Bir Sütun da Sen Dik' kampanyasına dikkat çekti ve iş dünyasından kampanyaya destek vermelerini istedi. Yeliz Gül Ege yürüttükleri kampanya sonucu ANTGİAD'ın 1 sütun, AHK'nın 4 sütun ve TED Antalya Koleji'nin 1 sütun için sponsor olduğunu, ayrıca ATAV olarak 2 sütun kaldıracaklarını, kendisinin de 1 sütunun kaldırılması için sponsor olacağını belirtti.

'MEMLEKETİM ANTALYA' TAKVİMLERİ

ATAV'ın sadece sütun restorasyon çalışmalarına destek olmakla kalmayıp yıl içerisindeki tanıtım çalışmalarında da Perge'yi odak haline getireceğini vurgulayan Yeliz Gül Ege, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“ATAV tarafından 11 yıl önce basımına başlanan 'Memleketim Antalya' takvimleri serisinin 2018 yılı teması olan 'Toprağına Beklenenler ve Kavuşanlar' takvim içeriğinde de dikkati çekilen ve şu anda Belçika'da sergilenen Perge'den bir Thyke Heykeli bulunmaktadır. Bu takvimden esinlenilerek kentten götürülen arkeolojik eserlerin iadesi için başlatılan Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde hayata geçirilecek olan 'Eserler Ait Olduğu Topraklarda Güzeldir' projesinde de Thyke Heykeli'ne dikkat çekilmektedir."

JALE İNAN ADINA ÖDÜL

Yeliz Gül Ege, ATAV çatısı altından kurulan Antalya Kadın Müzesi, Perge ve Side antik kentlerinin arkeolojik kazılarını yapan, özellikle bu bölgede ortaya çıkardığı heykel kalıntıları ile Antalya Müzesi'nin oluşmasına katkı sağlayan Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu Prof. Dr. Jale İnan adına her yıl 1 Şubat'ta 'Jale İnan Antalya Yılın Kadını Ödül Töreni' düzenlediklerini söyledi.

PERGE'YE ÜCRETSİZ GEZİ, OKULLARA ANTALYA DERSİ

ATAV öncülüğünde Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Valiliği'nin desteğiyle gelecek eğitim- öğretim yılı müfredatına 'Antalya' dersi ekleneceğini aktaran Ege, "Öğrencilere sahip oldukları kültürel değerleri tanıtmak için Perge Antik Kenti'ne ücretsiz geziler düzenleyeceğiz" dedi.

ATAV Başkanı Ege, başta Perge olmak üzere Antalya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yurt dışında daha güçlü duyurulması ve bilim insanlarıyla ortak sempozyum düzenlenmesi konusunda gelecek yıllarda ilan edilecek antik kentler yılı için ATAV olarak kapsamlı bir çalışma programı oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.

Ege, "'Bir Sütun da Sen Dik' projesini sahiplenerek desteklediği ve Perge Yılı ilan ettiği antik kentlerin bilinçlenmesinde ciddi bir öncülüğü başlattığı için Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu'na teşekkür ederiz" dedi.

FOTOĞRAFLI