ANTALYA, () - ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Ali Çandır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

ATB Başkanı Ali Çandır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bağımsızlık ateşinin Samsun'dan yakıldığı gün olan 19 Mayıs'ın, Türk milletinin özgür olma kararlılığının en büyük adımı olduğunu belirtti.

"19 Mayıs hepimizin bayramıdır" diyen Çandır, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sadece Türk milleti için değil diğer milletler için de bağımsızlık mücadelesinin sembolü olan Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 99 yıl önce Samsun'dan attığı ilk adımla bir milletin kaderini değiştiren büyük mücadeleyi başlatmıştır. Türk milletinin var olma mücadelesinin önderi Atamız, bugün de yol göstericimiz olmaya devam etmektedir. Atamız, 19 Mayıs'ı gençliğe armağan ederek, bağımsızlık ruhunu geleceğe emanet etmiştir. Türk gençliğine düşen, bilgi ve donanımıyla daha çok çalışıp daha çok üreterek çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma kararlılığını sahiplenmektir. İyi bir eğitim alan, tarihimizi bilen, geçmişten ders çıkaran, demokrasiyi özümsemiş, hukukun üstünlüğüne inanan, ülke çıkarlarını her şeyin üzerinde tutan bireyler, bizi çağdaş ülkeler seviyesine çıkaracaktır. Milli mücadelenin temelinin atıldığı bu özel günü kutluyor, gençliğe 19 Mayıs'ı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve vatanımız için canını feda etmiş şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."