ANTALYA, () - KEPEZ Belediye Başkanı Tütüncü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yapılan son toplantı sonucu 40 yıldır tapu bekleyen Avni Tolunay Mahallesi'ne müjdeler getirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ankara'da yaptığı ziyaretler sonucu 40 yıldır tapu bekleyen Avni Tolunay Mahallesi sakinlerine modern şehirciliği getirme müjdesi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank başkanlığında yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte konuyla ilişkili tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcileri bir araya getirildi.

ORTAK GİRİŞİMLE ÇÖZÜM

Yıllardır mülkiyet sorunu yaşayan binlerce Kepezlinin tapularını alabilmeleri için yoğun mesai yaşadıklarını hatırlatan Başkan Tütüncü, “Tüm taraf olan kamu kurum temsilcileri ile bir masanın etrafında toplandık, ortak girişim sonucu Avni Tolunay çözüme kavuşturuldu. Mahkemelerden kararlarını almış olan hemşerilerimizin tapularını teslim edildiği bir sürece giriyoruz" dedi.

Avni Tolunay sakinlerinin 40 yıla yakındır beklediği bir müjdeyle Antalya'ya döndüklerini belirten Tütüncü, “Mülkiyet sorunları çözülür çözülmez imarla ilgili çalışmalar başlayacak ve modern şehirleşmenin ilk adımı atılacak. Avni Tolunay gecekondu, orman ve diğer mülkiyet sorunlarıyla, şehircilik sorunlarıyla uğraşan bir bölgeydi. Artık tünelin ucundaki ışık görünmüştür" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI