BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubesi lokalinde, matem orucu açma yemeğinin 7'ncisi Ayvalık Belediyesi tarafından verildi.

Matem orucu açma yemeğine Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten, dernek yönetim kurulu ve üyelerin yanı sıra Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanı, CHP Kadın Kolları Başkanı Tülin Çalışıcı, CHP Gençlik Kolları üyeleri, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Şube Başkanı İsa Arslan katıldı. Oruç açma yemeği öncesinde konuşan Dernek Başkanı Vedat Tekten, Ayvalık Belediyesi'ne desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleriyle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, her yıl geleneksel olarak düzenlenen yemeğe katıldıklarını söyledi. Yemeklerde yapılan sohbetlerde Alevilik ile ilgili bilgiler öğrendiklerini belirten Gençer, şunları söyledi:

"Alevi toplumunu tanıdıkça ne kadar aydın olduklarını, doğaya karşı sevgilerinin olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Dinlerin gerçek amacının bu olduğunu düşünüyorum. Sizleri tanıdıkça, ne kadar medenice hareket ettiğinizi gördükçe mutlu oluyorum. Değerlerinize, öğretilerinize sahip çıktığınız için ne mutlu sizlere. Sizlerden bir şeyler öğreniyoruz. İyi ki varsınız.” 

Etkinlik, Mehmet Dede’nin söylediği sofra ve lokma dualarının ardından yenilen yemek ile devam etti.

Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI