BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde çoğunluğu yazlıkçılardan oluşan ve emekli halk müziği sanatçısı Fikriye Meşhur tarafından çalıştırılan Türk Halk Müziği Korosu kuruldu.

Ayvalık'ın Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı mevkiinde çalışmalarını Ayvalık Belediyesi'ne ait bir AVM'nin üst katında sürdüren koroyu, TRT İstanbul'dan 1994 yılında emekliye ayrlan Türk halk müziği sanatçısı Fikriye Meşhur çalıştırıyor. Yazlıkçı olarak adlandırılan vatandaşların yoğunlukta olduğu, 20 kişiden oluşan koro çalışmalarını haftada iki gün sürdürüyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALAR İLK KONSERLERİNİ VERECEKLER

Türk Halk Müziği’nin duayen sanatçılarından Arif Meşhur’un da eşi olan Fikriye Meşhur, koroya yazlıkçı olarak bilinen vatandaşların daha büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Koronun Ayvalık'ta düzenlenecek olan etkinliklerde sahne almak istediğini belirten Meşhur, "20’den fazla Türk Halk Müziği sever kardeşimizle birlikte bu çalışmaları sürdürmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yaptığımız çalışmaları içeren bir konseri önümüzdeki haftalarda Sarımsaklı’da vermek istiyoruz. Bu konser için de Ayvalık Belediyesi’nden destek bekliyoruz. Bize bu çalışma alanını tahsis eden Belediye Başkanımız Rahmi Gençer’e ve Belediye Başkan Yardımcılarına şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Tuncel YILMAZ/AYVALIK(Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI