BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde, 4’üncü Geleneksel Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Deve Güreşi Festivali’nde, 130 devenin kıran kırana güreşi izleyenlere büyük heyecan yaşattı.

Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği tarafından, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu’nun katkılarıyla, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Kıtay’ın himayesinde düzenlenen güreşler, Kamyoncular Kooperatifi araç parkında yapıldı. Güreşlere, Ege bölgesinin en ünlü 130 devesi katıldı. Etkinlik, Afrin başta olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve duaların okunmasıyla başladı.

Güreşler, Türkiye’nin en büyük çatımı olarak kabul edilen Bodrum’dan ‘Kanka’ ile Germencik’ten ‘Karapınar’ adlı develerin kıran kırana mücadelesine sahne oldu. Bahardan kalma bir günde gerçekleşen güreşleri piknik yaparak izleyenler, kıran kırana mücadelelerde büyük heyecan yaşadı.

Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Mustafa Yatkın, Ege’nin en güçlü ve ünlü pehlivan develerinin Ayvalık arenasında yer aldığını belirterek, “Ayvalık’taki organizasyonumuz son yıllardaki en kapsamlı deve güreşi organizasyonlarından biri oldu. Deve güreşi sevenlerin her mücadeleyi büyük bir heyecanla izlediği güreşlerin düzenlenmesinde çok büyük katkıları olan başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zekai Kafaoğlu olmak üzere, emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunarım” diye konuştu.

Ayvalık AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kıtay ise bu tür organizasyonların, halkı birbirine yakınlaştırdığını söyledi.

Hüsnü EVREN / AYVALIK(Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI