BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde okul öncesi, ilk ve ortaokullarda çevre bilinci ve çevre yönetimi eğitimi vermek için başlatılan 'Eko-Okullar' projesi için tanıtım töreni düzenlendi.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan öncülüğünde düzenlenen 'Eko-Okullar' projesi için Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve minik öğrencilerin hazır bulunduğu tanıtım toplantısında; miniklerin hazırladıkları sergi beğeniyle karşılandı. Çevre kirliliğini anlatan kısa filmin yanı sıra Eko-Okullar projesi sunumu ile gerçekleşen tanıtımda konuşan Ayvalık Bağımsız Ana Okulu Müdürü Dürdane Açıkgöz, çevrenin canlıların yaşamları boyunca içinde hayatlarını sürdürdükleri fiziksel, biyolojik ve sosyo-kültürel bir ortam olduğunu söyledi.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ise, “Eğitimin esasında nasıl olması gerektiğinin altını kalın kalemlerle çizmişler ve bu projeyle de bunu hayata geçirmişler. O küçücük bedenler ve o küçücük ruhlar aslında, biz onlara ne verirsek geleceğimizi dizayn ediyorlar. Bu proje, çevre duyarlılığının altını çizen bir proje" dedi. 

Proje tanıtımı, Anaokulu öğrencilerinin tek tek sahneye gelerek, büyüklerine çevreyi korumaları gerektiğine ilişkin verdikleri mesajlarla sona erdi.

Hüsnü EVREN/AYVALIK (Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI