Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),()-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde, Lüleburgaz Doğa Koleji ile Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği ‘3. Girişimcilik Zirvesi’nde başarılı girişimciler ödüllerini düzenlenen törende aldılar.
Aşkiye Neşet Çal sahnesinde düzenlenen törende konuşan Doğa Koleji t-MBA Öğrenci Meclisi Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Projeleri Başkanı Tuana Kutlu, t-MBA Eğitim modelini ve t-MBA Öğrenci Meclisinin 2018 vizyon projelerini anlattı.
Doğa Koleji Lüleburgaz Kampüsü Kurucu Erdal Karakuş yaptığı konuşmada “
 Bana hep bir okul neden girişimcilik zirvesi düzenler diye soruyorlar. Okullar artık günümüzde 4 duvarla sınırlı yerler değiller. Çocukların yıl boyunca gerçekleştirdiklerini gördünüz. Birçok alanda dersler görüyorlar. Bu derslerden edindikleri bilgileri sahada pekiştirmek adına mesleki gözlem ve staj yapıyorlar. Orada farklı insanlarla farklı mesleklerle konuşuyorlar. Kendilerine rol model olarak görebilecekleri insanları ve meslekleri görme fırsatı elde ediyorlar. Biz de bunu girişimcilik zirvesi ile pekiştirelim dedik. Yani oturup çocuklarımız ile bölgemizde farklılık yaratan hayata değer katan insanları keşfediyoruz. Çocuklarımız böylelikle çevreye değer katan insanları yakından tanıyıp onlardan feyz alma imkanı elde ediyorlar. Bu önemli bir şey. Tabi ki bu insanları toplum önüne çıkarıp onure etmek işin en kolay ve en güzel tarafı. Tüm gençlere teşekkür ediyorum” dedi.
LTSO Yönetim Kurulu üyesi Selçuk Bayraktar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Girişimci, kısaca mal veya hizmet üretimi yapmak amacıyla üretimi en kazançlı koşullar altında bir araya getiren kişiye diyoruz. Girişimci olan kişi hem para kazanır ama daha da önemlisi ekonomik bir değer üretir. Başka kişilere de istihdam sağlar. Yetenek, birikim ve cesaret girişimciyi ortaya çıkaran özelliklerdir. Girişimci, iş kurma konusunda sağlam ve cesur adımlar atabilmelidir. Kendine güvendiği ve birikim sahibi olduğu konuda iş kurmalıdır. Girişimci, öngörü sahibi olmalı, gerektiğinde geri adım atıp, yeniden başlayabilmeli ve yaptığı işin sorumluluğunu üstlenmelidir. Ayrıca yaratıcı, iyimser, sürekli yeni fikirler üreten biri olmalıdır. Genelde de başkalarını motive edebilmeli, liderlik vasıflarına sahip olmalıdır. Başarı isteği ve tutkusu olan kişiler ideal birer girişimci olabilirler. Bir işe başlarken her şart mükemmel değildir. Bunu mükemmele çevirmek çok çalışmakla olur. İşe nasıl başlandığı değil, fark yaratmanın önemi başarıyı getirir. Teknolojiyi kullanın, eleştirilere açık olun, doğru zamanda doğru yatırımı yapın.”
Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı adına Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Basri Güleç’e Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli,Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’a Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Lütfü Karaman’a Doğa Koleji Kampüsü kurucusu Erdal Karakuş, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez’e Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi Selçuk Bayraktar tarafından kurumsal başarı ödülleri verildi.
CHP Kırklareli eski milletvekili Tansel Barış’a, Kepirtepe Öğretmen Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenlik geçmişi bulunan Bizim Dershane kurucularından olan Hasan Topuz’a, başarılı iş adamı Fahri Cömert ile Köknar Karton Yusuf Türkoğlu’na yaşam boyu başarı ödülü ;
Özel Bir Nefes Hastanesi’ni kurucusu İbrahim Turut’a, Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile “Karıştıran Bağları” projesini başarıyla hayata geçiren Mustafa Çamlıca’ya kurumsal girişimcilik ödülü;Lüleburgaz İlçe Tarım Müdürü Abuzer Sağdıç ile DSİ Müdürü Mustafa Öğretmenoğlu’ na yılın proje ödülü,Lüleburgaz’ın  Hamitabat köyü sınırlarında bulunan Arcadia Projesi yle kısa sürede büyük yankı uyandıran Zeynep Arca Şanlıel’e, yılın girişimci kadın işletmecisi ödülü,
Mersu Tekstil’de 19 yıldır büyük bir başarı ile yöneticilik yapan Güzide Taşova’ya  en başarılı kadın yönetici,Başkent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri mezunu olan Gökhan Geyik’e,  yılın genç girişimcisi ödülü;Lüleburgaz Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Dilek Çetin Çivi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Reşide Candan, Bilgi İşlem Müdürü İbrahim Zengin’e en başarılı sosyal proje ödülü,15. dönem Kırklareli İl Öğrenci Temsilcisi Utku Hasko ile Doğa Koleji öğrencilerinden 11. dönem t-MBA Öğrenci Meclisleri Meclis Başkanı Ali Andaç Koç’a liseler arası girişimcilik ödülü verildi