SİVAS, () - SİVAS Belediye Başkanı Sami Aydın, küçük esnafa katkı sağlamak için yaptığı gıda alışverişlerini mahallelerde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.
Kardeşlik, paylaşma, birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan'ın manevi ruhuna uygun olarak halkla iç içe olan Başkan Aydın, bu uygulama ile birlikte hem esnaflara, hem de ihtiyaçlı ailelere destek oluyor. Uygulamanın ilkini Tuzlugöl Mahallesi'nde başlayan Aydın, beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarı ile beraber, mahalle bakkallarından yaptığı temel gıda alışverişini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. Hane halkıyla sohbet ederek hal-hatır soran Başkan Aydın, gıda yardımlarını teslim ettiği aile bireylerinin başka bir ihtiyaçları olup olmadığını da sordu. Karşılarında Başkan Aydın'ı görmenin şaşkınlığını yaşayan ev sakinleri ise yardımlarından dolayı teşekkür etti.
Tuzlugöl Mahallesi Muhtarı Mesut Erbaş, "Küçük esnafımızdan ve bakkallarımızdan alışveriş yaparak katkı sağlayan başkanımız, bu yardım malzemelerini de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi. Mahalle esnaflarından Duran Öz ise, "Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mahallemizi ziyaret ettiği ve bizlerden alışveriş yaptığı için çok memnun olduk" diye konuştu.
Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Aydın ise, "Yok olmaya yüz tutmuş olan mahalle bakkallarımızdan alışveriş yaparak imkânı kısıtlı olan aileleri tespit edip yardımları onlara ulaştırdık. Bir taraftan bakkallarımıza destek olmak, diğer taraftan da ihtiyaç sahibi ailelerimizi Ramazan'da sevindirmek istedik. Bugün Tuzlugöl Mahallesi'nde ilk adımı attık. Güzel bir uygulama oldu, inşallah ilerleyen günlerde bunu diğer mahallelerimizde devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI