Fatih YILMAZ/TOKAT,() - TOKAT Belediyesince restore edilen Canikli Konağı, el sanatları merkezi olarak hizmet verecek. Açılışa katılan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yeni dönemde iş atölyeleri kuracaklarını söyledi. 
Tokat'ta Behzat bölgesinde bulunan Canikli Konağı, Tokat Belediyesi tarafından restore edildi. El Sanatları merkezine dönüştürülen konağın ilk kursiyerleri kilim ve geleneksel tahta baskı alanında eğitimlerine başladı. Eğitim açılış programına katılan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat yazmacılığı, yöresel Kızık kilimi, gümüş işlemeciliği tezhip, hat, çinicilik ve iğne oyası alanında üretim yapılacağını söyledi.
Başkan Eroğlu ''Bugün burada Tokat'ın tanıtımı için, Tokat'ın geçmişinin ihyası için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Böyle bir programı tertip edenlere teşekkür ediyorum. Kadim Şehrimiz 14 tane beyliğe ev sahipliği yapmış bir şehir. Kahramanlar, şeyhülislamlar çıkarmış ve daha birçok güzelliği ortaya koymuş şehir olması münasebetiyle de her anlamda Anadolu'nun nadir şehirlerinden birisi Tokat. 4,5 yıl önce başlattığımız hanımellerimiz ve mahalle konaklarımız da birçok konuya fayda getirmiştir. Oradaki hanımlarımızın birçok el sanatını öğrendikleri ve orada bu sanatın yaşatılmasına vesile olmasının yanında ekonomik anlamda da kendilerine gelir getirici çalışmalara da imza attıklarını biliyoruz. Örneğin, Yeraltı Çarşımızda Hanımeli El Ürünleri Satış Merkezi adında bir merkezimiz var. Ürünlerini yapıp getiren hanımlarımızın ürünleri satıldığında parayı tekrar hanımlarımıza takdim etmek suretiyle hem o sanatı yaşatıyoruz hem de o bayanlarımızın da el emeği göz nuru olan ürünlerinin satışını sağlamaya gayret ediyoruz. Bunları daha öteye götürmek lazım. Yapacağımız bir takım kurslarla, hocalarımızın destekleri ve KOSGEB destekleri ile markalaşmak, online satışlar olmak üzere o ürünlerin daha iyiye gelme noktasında önemli çalışmalar yapacağız. Önceliğimizden biri Belediye İş Atölyeleri olacak. Hep birlikte Tokatımızı hep iyiye ve güzele taşımalıyız" dedi. 
Başkan Eroğlu açılış konuşmasının ardından, Canikli Konağı El Sanatları Merkezini gezerek, kursiyerler ile sohbet etti.

FOTOĞRAFLI