SAMSUN, () -  SAMSUN’un Canik Belediyesi tarafından Toptepe Mahallesi’nde çalışmaları sürdürülen iki ayrı turizm projesi olan Meşe Orman Park ve 15 Temmuz Şehitler Tepesi (Sancaktepe) projeleri hem bölgesine hem de şehre değer kazandıracak.

Samsun’un Canik Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) işbirliği ile Toptepe Mahallesi'nde hayata geçirilen Meşe Orman Park projesi çalışmaları devam ederken, yine aynı mahallede çalışmaları yürütülen 15 Temmuz Şehitler Tepesi (Sancaktepe) projesi de hızla ilerliyor. Projelerin uygulandığı alanlarda incelemelerde bulunan ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, projeler tamamlandığında Samsun'un önemli turistik alana kavuşacağını belirterek, “Şehrimizi geleceğe taşıma noktasında her alanda önemli projeler hayata geçiriyoruz. Şehrimiz için yaptığımız eğitim, kültür, sanat, spor, kentsel dönüşüm projelerinin yanında Samsun'u turizmde ön plana çıkaracak çalışmalar da yapıyoruz. Bunlardan birisi de 15 Temmuz Şehitler Tepesi'nde (Sancaktepe) hayata geçirdiğimiz sosyal yaşam projesidir. Samsun'un en güzel yerinde, şehrin tepeden seyredilebileceği ve tarihi dokunun ön plana çıkacağı bu proje, şehrin tarihi kimliğini ortaya çıkaracak" dedi.
TÜMÜLÜS, SOSYAL YAŞAM ALANI OLUYOR
Projenin, tamamlandığında Samsun'un en uğrak yerlerinden birisi olacağına vurgu yapan Başkan Genç, "Samsun'un önemli mekânlarından tarihi Tümülüs’ü, park ve eğlence merkezine dönüştürüyoruz. İnşallah bu projemiz kısa zaman içerisinde bitecek şehrimize gelen turistlere, Samsunlu hemşerilerimize hizmet verecek. Sadece Canik değil, Samsun da sosyal yaşam alanları yönünden zengin, tarihi ve mistik dokusu ile daha çok ön plana çıkacak. İçerisinde kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, yeşil alan, meydan, şehrin izlenebileceği teras yer alacak. Yine yapacağımız ışıklandırma sistemi ile birlikte burası kendini ön plana çıkaracak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI