BALIKESİR'in Ayvalık ilçesi Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, Ayvalık zeytinyağı için 2007 yılında alınan coğrafi işarete, Avrupa Birliği (AB) tescili almak için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Ayvalık Ticaret Odası (ATO) Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, ATO Yönetim kurulu üyesi Ali Pehlivan ile şenlik için danışmanlık desteği veren Bülent Şentay, Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer'i ziyaret etti. Ziyarette, bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek Ayvalık Zeytin Hasat Günleri teması, program ve hazırlıklar görüşüldü. 14 yıl önce hasat şenliklerini başlatan Başkan Gençer, gelenekselleşen şenliklerin Ayvalık’a ve zeytinyağına dikkat çektiğini, ilerleyen süreçte yapılacak etkinlikler ve çalışmalarda ivmenin arttırılarak, coğrafi işarete, AB tescili alınması gerektiğine işaret etti. 

“AYVALIK ZEYTİNYAĞI İÇİN YENİ BİR HEDEFİMİZ VAR”

Ayvalık zeytin ve zeytinyağının dünyaca ünlü kalitesine dikkat çeken Gençer, zeytinin altından değerli olduğunu söyledi. 14 yıl önce başlatılan festival ile zeytine ve zeytinyağına destek verilmesi gerektiğine dikkat çektiklerini söyleyen Gençer, şöyle konuştu:

"Zeytin Hasat Şenliğimizin, doğa, tarih, mimari ve lezzet kenti olarak kendine özgü güzellikleri bünyesinde barındıran Ayvalık’ta, turizm canlılığını daha da arttırmak gibi hedefleri var  Artık gelenekselleşen zeytin hasat günlerimizin çok önemli hedefleri var. 14’üncü yılına giren şenliklerimizin bu hedeflerinin gerçekleştiğini görmek mutluluk verici. Bir bayrak yarışı olan coğrafi işareti 2007 yılında Ayvalık’a kazandırdık. Ancak çalışmalar devam etmeli. Yeni hedef; coğrafi işaretimize, AB tescili almak. Zeytinyağında dünyaya açılmanın yolu coğrafi işaretten, AB tescilinden geçiyor. Bu hedefi gerçekleştirmek için Ayvalık Belediye Başkanı olarak gereken desteği vermeye hazırım.”

Başkan Gençer, zeytin hasat şenliği için gerekli desteği vereceklerini belirterek, “Bu şenlik de, bundan öncekiler gibi halkın daha yoğun katılımı hedeflenerek hazırlanmalı” dedi. 

FOTOĞRAFLI