ÇANAKKALE’nin Biga ilçesinde yapımı devam eden kapalı pazaryerinin daha erken tamamlanması için Belediye Başkanı CHP’li İsmail Işık talimat verdi.

Geçtiğimiz yıl 10 Ocak tarihinde üzerinde biriken karlar nedeniyle çatısı çöken, kapalı pazar yerinin, yeniden yapımı için çalışmalar devam ediyor. Toplam 12 milyon 500 bin TL’ye mal olacak olan kapalı pazar yerinin, Kurban Bayramı’ndan daha önce tamamlanması için Başkan Işık talimat verdi.

Çalışmaları sık sık inceleyen ve bilgiler alan Işık, Biga için çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Son 4 yılda 125 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Başkan Işık şu ifadeleri kullandı:

"Bigamız için 4,5 yılda ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Önemli projelere imza attık. Parklarımızı, yeşil alanlarımızı düzenledik. Sosyal belediyeciliğin her örneğini ilçemizde başarıyla ortaya koyduk. Örnek gösterildik. Bigamızın çehresini değiştirme sözümüzü fazlasıyla gerçekleştirdik. Daha modern, daha sağlam, daha kullanışlı bir kapalı pazaryerini Bigamıza kazandırıyoruz. Son çalışmalara başladık. Çalışma arkadaşlarım kapalı pazaryerinin en hızlı bir şekilde yetiştirilmesi için çalışıyorlar. Tüm bu süre boyunca bizlere anlayış gösteren tüm Bigalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bigamız için en iyisini ortaya koymak amacıyla çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız. Ayrıca mescidi, kafeteryası, engelli tuvaletleri, yeni balıkçı peronları ile çok daha modern ve daha sağlam bir kapalı pazaryerini Bigamıza kazandırıyoruz. 4 yılda ilçemizde gözle görülür, elle tutulur yatırımlara 125 milyon lira harcadık. Kimse merak etmesin. Bundan sonraki yol haritamızı da hazırladık. Geleceğin Biga'sını hep birlikte ortaya koyacağız."

20 bin 78 metrekare çelik çatı konstrüksiyonlu kapalı alana sahip olacak pazar yerinde, 450 metrekare sosyal alan ve 950 metrekare köylü pazarı yer alacak. Sosyal alan içinde bay ve bayan mescid, tuvaletler, emzirme odası, çay ocağı gibi ihtiyaçlar için uygun sosyal alanlar üretilecek. 990 adet olan peron sayısı 1092’ye çıkacak ve her peron 3x3 metrekare olarak yapılacak.

Safiye TARI GÜNER/BİGA(Çanakkale), ()

FOTOĞRAFLI