BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Zekai Kafaoğlu, bu yılı asfalt ve yol yılı ilan ettiklerini belirterek, 2018 yılı sonuna kadar bin 125 kilometrelik yeni yol, bin 200 kilometrelik yol bakım ve 1 milyon 150 bin metrekarelik de kilit parke taşı döşeme çalışmasının tamamlanacağını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yol yapım ve onarım çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenledi. Bir restoranda düzenlenen toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Şahin, Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arık, şube müdürleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıya, Bandırma ve Erdek’te etkili olan yağışlar sonrası yaşanan doğal afetle ilgili bilgiler vererek başlayan Başkan Kafaoğlu, bu tür afetlerin dünyanın her yerinde yaşandığını söyledi. Bu tür büyük afetlere ne alt ne de üstyapının dayanabildiğini belirten Kafaoğlu, “Yaşanan yoğun yağmurdan oluşan mağduriyetin ve sıkıntıların giderilmesi için BASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı 6 iş makinesi, 3 kuka, 2 vidanjör, 13 dalgıç pompa, 1 adet 100 lt/sn santrifij pompa, 36 personel ile AFAD, DSİ ve ilçe belediyelerinin ekipleri ile birlikte teyakkuza geçti ve mağduriyetleri gidermek için yoğun mesai harcadı. Acil Çağrı Merkezi’ne gelen 945 ihbarın tamamına müdahale eden İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, sel baskınında 32 araç ve 115 personel ile görev yaptı. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın da 13 araç, 16 personel ile destek verdiği çalışmalarda, yapılan müdahale çalışmaları neticesi araçlarında, evlerinde, işyerlerinde, hatta tarlalarında mahsur kalan 700’e yakın vatandaşımız Büyükşehir kurtarma ekiplerince güvenli bölgeye alındılar” dedi.
YOL ÇALIŞMASI YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK
Balıkesir’de yapılan anket çalışmalarında, vatandaşların en büyük sorunun yol ve asfalt olduğunun belirlendiğini ifade eden Kafaoğlu, 2018 yılını ‘Asfalt ve Yol Yılı’ ilan ettiklerini açıkladı. Bu kapsamda planlama ve ihaleler yaptıklarını söyleyen Kafaoğlu, sezonun başlaması ile süratle çalışmalara başladıklarını vurguladı. Balıkesir’de şu ana kadar 450 kilometre sati kaplama yağıldığını ifade eden Başkan Kafaoğlu, şöyle konuştu:
"125 kilometre bitümlü sıcak karışım yapılmış vaziyette. Yaklaşık olarak da kırsal mahallelerimize 300 kilometre kilit parke taşı döşemesi yapıldı. Toplamda 875 kilometrelik yol çalışmalarımız şu an için tamamlanmış durumda. Bunun yanında şu anda sezon sonuna kadar 45 günlük bir çalışmamız olacak. Bitümlü sıcak karışımda hatta Kasım ayı sonuna kadar çalışılabiliyor. 250 kilometre daha yol çalışmamız devam edecek. Bin 200 kilometre yol bakım çalışmaları yapıldı. 600 kilometre daha yol bakım ve tamirat çalışmaları da devam edecek.”
1 MİLYON 150 BİN METREKARE KİLİT PARKE TAŞI DÖŞENİYOR
Bu çalışmalarda 1 milyon 370 bin ton ocak malzemesi kullanıldığını açıklayan Kafaoğlu, 550 bin ton da asfalt malzemesi kullanıldığını belirtti. 80 bin ton asfalt mıcırı, 8 bin ton ise pütürlü malzeme kullanıldığını söyleyen Kafaoğlu, “1 milyon metrekare de kilit parke taşı kullanıldı. Kilit parke taşı çalışmaları sürüyor. 1 milyon 150 bin metrekarede kilit parke çalışması yapılacak yıl sonuna kadar. İhtiyaçlar bitmiyor. Sezon sonuna kadar kilit parke taşında yüzde 20 iş artırımı yapacağız. Ülkemize yapılan ekonomik saldırılardan dolayı asfalt çalışmalarında önümüzde sorunlar oluştu. Hamdolsun bu sıkıntıları aştık ve tekrar gaza bastık. Şu anda 50 ayrı noktada yol çalışmaları devam ediyor. Balıkesir coğrafyası çok büyük. Bunu rağmen durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde Balıkesir’in artık yol ve su sorunu ortadan kalkacak” diye konuştu.
Açıklamalar sonrası Başkan Kafaoğlu, basın mensuplarıyla birlikte yol yapım çalışmalarını yerlerinde inceledi. Kafaoğlu, basın mensuplarına çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

FOTOĞRAFLI