ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçe Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Hazırlıkları iyi yapılmış büyükşehir uygulaması, Zonguldak’ın sorunlarının çözümü için bir fırsat olabilir" dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Memur-Sen Zonguldak Temsilciliği'nin düzenlediği bir söyleşiye katıldı. Başkan Kantarcı, Çaycuma Belediyesi'nin hizmetlerini ve yaptıkları projeleri anlattı. Belediye olarak dönem sonuna kadar ilçedeki 83 köyün tamamına çocuk parkı  yapacaklarını açıklayan Kantarcı, Çaycuma'yı insan odaklı bir bakış ve yaya öncelikli yaklaşımlarla yeniden imar ettiklerini ifade ederek, şöyle dedi:
"Ulaşım çok önemli. Bizim bölgeciliği de ortadan kaldırmak için, her şeyden evvel birbirimize daha rahat ulaşabilmemiz, bağlantılarımızı geliştirmemiz lazım. Ereğli'den başlayıp, Filyos Vadisi'nde biten bir metro hattı neden olmasın? Çaycuma Zonguldak arası neden 15 dakikaya düşmesin? Ben 1975 yılında Zonguldak-Bartın Karayolu inşaatında staj yaptım. Bu inşaat hala sürüyor" 

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN BİR TALEBİM YOK
Büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı için de gelen soruya yanıt veren Kantarcı, "Ben siyasi bir figür değilim. İlçem için bir görev teklif edildi. Vicdani bir görevi yerine getirmek için kabul ettim. Bu süre içinde güzel şeyler de yaptık. Önümüzdeki dönem için de bir talebim, beklentim yok. Şayet bana bir görev verilirse, bunu zamana ve şartlara bakarak hep beraber değerlendirebiliriz. Hazırlıkları iyi yapılmış büyükşehir uygulaması, Zonguldak'ın sorunlarının çözümü için bir fırsat verebilir. Son 4 ayda adaylığı açıklanan birinin bunu başarması mümkün değil. Siyasi parti gözetmeksizin söylüyorum. Bu konuda herkesin çok iyi bir hazırlık yapması lazım" dedi.

HİZMET ÜRETMENİN BAHANESİ OLMAZ
Başkan Kantarcı, "Zonguldak Belediyesi bir iş yaptığı zaman belediye yapmış oluyor, yapamadığı zaman hükümet engellemiş oluyor. Siz buna katılıyor musunuz" soru üzerine şöyle cevap verdi:
"Ben buraya Çaycuma Belediyesi ve şahsımla ilgili soruları yanıtlamaya geldim. Diğer meselelere karışmam. Çaycuma için soruyorsanız cevaplayayım, hizmet üretememenin bahanesi olmaz. Hükümetle olan ilişkilerde de üzülerek ifade ediyorum ki, muhalefet belediyelerine çok büyük haksızlık yapılıyor. Değil devletin imkanlarından faydalanmak, normal görevlerimizi yapmamız bile maalesef engelleniyor"

Program, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar’ın Başkan Kantarcı’ya günün anısına bir tablo sunması ve ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.