TÜRKİYE Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) Bursa Şubesi tarafından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a nezaket ziyaretinde bulunuldu. 

Ziyarete, EVSAD Bursa Şubesi Başkanı Figen Akan, Mustafakemalpaşa Sağlık Müdürü Fehime Esra Asutay, yardımsever dernek üyeleri ve sağlık memurları katıldı. EVSAD'ın Mustafakemalpaşa'da yürüttüğü çalışmaların masaya yatırıldığı ziyarette konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ihtiyaç sahibi hastalara evlerinde verilen sağlık hizmetinin önemine değindi. Tedaviye ihtiyacı olan hasta, engelli ve yaşlıların periyodik aralıklarla kişisel bakımının sağlanması için faaliyetlerini sürdüren EVSAD'a destek veren Başkan Sadi Kurtulan, "Sağlık yatırımları ülkemizde son yıllarda büyük bir atılım gösterdi. Bu gelişim, sağlık alanında gönüllülük esaslı çalışan derneklerin varlığına da güç katıyor. İnsana dokunan her hizmet özel ve güzeldir. İnsan sağlığı gibi birinci derecede önemli olan hizmetleri bizlerde sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde destekliyoruz. EVSAD'la etkili bir koordinasyon kurarak Mustafakemalpaşa'da sağlık hizmetlerinin vatandaşımızın ayağına kadar gitmesine destek oluyoruz. Mazlumlara, hastalara ve ihtiyaç sahiplerine umut ışığı olan EVSAD'ın gönüllü üyelerine, doktorlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

EVSAD Bursa Şubesi Başkanı Figen Akan ise derneğin sağlık hizmetlerinin sosyal ayağını oluşturduğunu belirtti. İhtiyaç sahibi hastalara hizmet, eğitim, tıbbı cihaz, gıda yardımı ve gönüllü bakıcılık gibi belirli ihtiyaçlar doğrultusunda faaliyetler yürüttüklerini aktaran Akan; " Hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın sorunları ile ilgilenirken hastalarda kullanılmak üzere gerekli cihaz, demirbaş ve eğitim materyallerinin sağlanmasına destek oluyor ayrıca evde sağlık hizmeti veren üyelerin de sosyal psikolojik sorunları ile ilgilenerek onların sosyo-ekonomik haklarının geliştirilmesi için çalışıyoruz. Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Kurtulan ziyarette EVSAD heyeti ile birlikte Mustafakemalpaşa'daki evde sağlık hizmetlerini daha ileriye taşımak amacıyla istişarelerde bulundu.