SAMSUN, () - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren 6 Samsunlu firmayı başarılarından dolayı kutladı.


İstanbul Sanayi Odası’nın(İSO) her yıl yaptığı Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayici Kuruluşu’nun 2017 yılı raporu sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, Samsun’dan toplam 6 firma üretimden net satışlara göre Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayici Kuruluşu arasında yer aldı. Açıklanan raporda, Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş, 307 milyon 736 bin 674 TL üretimden net satışla 6’ncı sırada yer aldı. Listede, Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. 263 milyon 760 bin 274 TL üretimden net satışla 94’ncü sırada yer alırken, Özyılmaz Fındık Ti. ve San. Ltd. Şti 254 milyon 635 bin 776 TL üretimden net satışla 113’üncü sırada, Karaçuha Tarım Ürünleri İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti ise 248 milyon 386 bin 633 TL üretimden net satışla 143’ncü sıradan listeye girdi. Listeye ayrıca, Erçal Fındık Otomotiv San. ve Tic. A.Ş ve Adeka İlaç San. ve Tic. A.Ş.’de  girerek Samsun’un gururu oldu. Erçal Fındık Otomotiv San. ve Tic. A.Ş 197 milyon 251 777 TL üretimden net satışla 298 ve Adeka İlaç San. ve Tic. A.Ş. ise 160 milyon 349 300 TL üretimden net satışla 440’ıncı sırada kendine yer buldu. 

MİNNETTARIZ
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayici Kuruluşu arasına girerek Samsun’u gururlandıran 6 firmayı başarılarından dolayı kutladı.  Tüm zorluklara ve olumsuzluklara rağmen hiç durmadan, yılmadan hedeflerini büyüterek üretimlerini sürdüren müteşebbislerin başarılarını, “Takdire şayan” olarak nitelendiren Başkan Murzioğlu, “Ülke olarak önemli bir coğrafyadayız. Üstümüze oynanan oyunları görüyoruz. Tüm zorluklara ve olumsuzluklara rağmen ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına kim bir çivi çakıyorsa, kim bir taş üzerine bir taş koyuyorsa, kim aş, iş veriyorsa ona minnettarız. Sanayicilik, üretim ve istihdam sağlama kolay değil. Ama biz, ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki; sanayicimiz desteklensin, önü açılsın. Yeter ki; birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki; birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim” diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI