MERSİN, () - MERSİN'de, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Ödül açıklanırken jüri temsilcisi, Mezitli'yi 'Nüfusu küçük ama yüreği büyük kadınların şehri' diye tanımladılar. Newyork ve Sydney ile yarıştık ve şampiyon olduk" dedi.
Mersin Rotary Kulübü'nün konuğu olan Başkan Tarhan, Çin'deki Uluslararası Guangzhou Kentsel İnovasyon Ödülü'nü kazanma sürecini anlattı. Organizasyonda ödüle aday gösterilen 'Kadın Üretici Pazarı' projesini kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanması amacı ile hayata geçirdiklerini belirten Tarhan, "Projemizin kabına sığmayarak dünya genelinde bilinir olmasının gururunu yaşıyorum. Ama asıl ödül, pazarda tezgah açan kadınların gözlerinde gördüğüm kendilerine güven ve minnet bakışıdır. Bu başarıda hepimizin payı var. Üretici kadınlarımızın, burasıyla özdeşleşen tüketicilerimizin, kurumsal bir yapı sağlayan belediye meclis üyelerimizin, desteklerini esirgemeyen muhtarlarımızın ve değerli çalışanlarımızın payı var. Tüm halkımızın desteği var. Aldığımız bu ödül bundan sonra gerçekleştireceğimiz projelerde bizim daha cesur adımlar atmamıza da ön ayak olacaktır" diye konuştu.
Mezitli'nin finaldeki 15 belediye arasında nüfusu en az olan belediye olarak dikkat çektiğini dile getiren Tarhan, şunları söyledi:
"Oxford ve Harvard gibi dünyada isim yapmış uzmanlar tarafından değerlendirmeler yapıldı. Ödül açıklanırken jüri temsilcisi, Mezitli’yi 'Nüfusu küçük ama yüreği büyük kadınların şehri' diye tanımladılar. Dünyanın sayısız basınında Mezitli kadınlarından söz edildi. Dev yazılarla Mezitli kadınlarının adı yazıldı. Artık Mezitli kabına sığmıyor. Dünyayı aştı. Dev şehirlerle yarışıyor. Daha birkaç gün önce CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 'Artık belediyelerimiz Paris ile yarışmalı' diyordu. Biz bunu yaptık. Nüfusu 20 milyonu aşan belediyelerle Newyork ve Sydney ile yarıştık ve şampiyon olduk."
Konuşmasının ardından Başkan Tarhan'a Mersin Rotary Kulübü 2018-2019 Dönem Başkanı Güran Dinçer tarafından Mezitli ve Türkiye'nin tanıtımına yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür plaketi sunuldu.

FOTOĞRAFLI