Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 3. Etap Raylı Sistem inşaatı nedeniyle işleri etkilenen Varsak depolama alanı ve Otogar Kavşağı (Anadolu Kavşağı) arasındaki esnafın mağduriyetini gidermek için 2019 yılı ilan reklam vergilerinde yüzde 80 indirim yaptı. Başkan Türel, "Sözde değil özde esnaf dostu olduğumuzu her fırsatta ortaya koyuyoruz" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 3. Etap Raylı Sistem inşaatının devam ettiği güzergahta yer alan esnafı sevindiren bir karara imza attı. Ak Parti grubu, bazı esnafın inşaat çalışmalarından olumsuz etkilendiği, bu olumsuzluğu en aza indirmek için esnafın Büyükşehir Belediyesi'ne ödediği 2019 yılı ilan reklam vergilerinde yüzde 80 indirim yapılmasını öneren teklif verdi. Meclis sıralarındaki diğer partilerin de 'evet' oyu kullanmasıyla öneri kabul edildi. Raylı sistemin Varsak depolama alanı ve Otogar Kavşağı (Anadolu Kavşağı) arasında hizmet veren esnaf bu indirimden yararlanacak.

EN ALT LİMİTTEN İNDİRİM

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kararın oy birliği ile alınmasından dolayı diğer partilere de teşekkür etti. Türel, "Aslında esnafı ilan reklam vergisinden muaf tutmayı istiyorduk ama kanunen bu mümkün olmadı. Meclisimize bu güzergahtaki esnafımızdan inşaat sonuna kadar 2019 yılı ilan reklam vergilerinin Maliye Bakanlığı'nın belirleyeceği en alt limitten alınması yönünde teklif getirdik. Bu da yüzde 80'lik bir indirimi ön görüyor" dedi.

'ESNAF DOSTU BAŞKAN'

Kamuoyunda 'esnaf dostu başkan' olarak adlandırılan Menderes Türel, "Sözde değil özde esnaf dostu olduğumuzu her fırsatta ortaya koyuyoruz. Raylı sistem inşaatı nedeniyle mağduriyet yaşayan ve çalışmalarımızda bize her daim destek olan esnafımızın sıkıntı yaşamaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kararımız, inşaat nedeniyle mağduriyet yaşayan esnafımızı rahatlatacaktır. Her daim Antalyalıların yanında olacağımıza söz vermiştik ve bu sözümüzü tutuyoruz. Antalya'nın yatırımlarında hep bizim yanımızda olan esnaf kardeşlerimize anlayışı için de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI