ANTALYA, () - TÜRKİYE Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu ve Encümen Toplantısı, Birlik Başkanı olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in başkanlığında İstanbul'da yapıldı. Toplantıda SKB'nin yeni stratejik planı ele alındı.

İstanbul Pendik Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Menderes Türel, encümen üyeleri; Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve Karşıyaka Meclis Üyesi Müyesser Özuslu, Birlik Danışma Kurulu üyeleri; Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Erdem Saker, Prof. Dr. Feza Karaer, Prof. Dr. Cengiz Türe, Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Doç. Dr. Emel İrgil ve Doç. Dr. Gül Sayan Atanur katıldı.

STRATEJİK PLAN ELE ALINDI

Danışma kurulu toplantısında; birliğin yeni stratejik planı hakkında üye belediyelerin ve danışma kurulu üyelerinin önerileri dinlenirken, yeni stratejik plan ile ilgili hazırlanacak taslağın bir sonraki encümen toplantısında görüşülmesine karar verildi. Toplantıda ayrıca Dünya Sağlık Örgütü (WHO-World Health Organization) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı'nın Belfast'da gerçekleştirilecek konferansına gönderilebilecek bildiri özetleri başlıkları ile ilgili kısa bir değerlendirilme yapıldı.

SAĞLIKTA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Danışma kurulu toplantısı sonrasında gerçekleşen encümen toplantısında Sağlık Bakanlığı ile yapılması öngörülen 'Toplumda Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması' işbirliği protokolü, WHO Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı yıllık toplantısına birlik adına katılım durumu, birliğin yıllık basılı materyal liste önerisi ve birliğin 2017 mali yılı kesin hesabı konuları görüşüldü.

FOTOĞRAFLI