YENİMAHALLE'de faaliyet gösteren esnaflar, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı makamında ziyaret etti. 
Yenimahalle'de faaliyet gösteren esnaflar, Belediye Başkan'ı Yaşar'a ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek Türkiye’de yaşanan ekonomik dalgalanmanın kendilerini çok etkilediğini söyledi. Döviz artışının ithal ürünlere yansıması sonucu artan fiyatların, talebi olumsuz etkilediğini belirten Başkan Yaşar, "Esnafın içinde yerli malı kullananlar çok az. Çünkü Türkiye üretemiyor. Bugün dışa bağımlı olmasaydık. Bunlar yaşanmazdı. Türkiye’nin en büyük şirketleri bile borçlarına yeniden yapılandırma için bankalarla masaya oturuyor. Büyük şirketler bu haldeyken küçük esnaf ne yapsın. Şu anda kapatılan dükkân sayısı açılandan çok çok fazla. Esnaf her geçen gün kan kaybediyor. Bu büyük bir trajedi. Bunu aşmanın tek yolu üretmekten geçiyor. Üretmekten çok tüketiyoruz. Üreteceğiz. Bunun başka çaresi yok" dedi.
'TASARRUF YAPMAK, HERKESİN BOYNUNUN BORCU'
Ülkenin döviz kurundaki ani artış ve düşüşlerden en az düzeyde etkilenmesi için tasarruf yapmanın şart olduğunu söyleyen Yaşar, "Bugün tasarruf yapmak herkesin boynunun borcudur. Her görüşten vatandaşımız elini taşın altına koymalıdır. Hepimizin cebinde bulunan cep telefonları, teknolojik aletlerimiz her şeyde yurtdışına bağımlıyız. Ama inanıyorum ki yakın zamanda bunu da el birliği ile atlatacağız. Türkiye büyük bir ülke, Türk Milleti güçlü bir millettir" diye konuştu.
'VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ ZAYIF'
Esnaf sadece kendilerinin değil tüketicinin alım gücünün de zayıf olduğunu vurgulayarak, "İşlerimiz berbat durumda. Sonumuzu göremiyoruz. Bu ekonomik sarsıntı sadece bizi değil vatandaşı da etkiledi. Halkta kıt kanaat geçiniyor. Bu yüzden vatandaşın alım gücü zayıf" dedi.
FOTOĞRAFLI