ANKARA, () - YENİMAHALLE Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Forumu Derneği tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimler ve Demokrasi Çalıştayı'na katıldı.
Yerel yönetimlerde katılımcı demokrasi uygulamalarını uzmanlarla tartışmak ve katılımcılarla birlikte politika önerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen çalıştayda, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe’nin başkanlığında, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Vedat Taylan Yılmaz ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Görmez'in sunumlarıyla katılımcılar bilgilendirildi. Başkan Yaşar, "Demokrasi ortak aklı kullanmaktır, uzlaşı kültürüdür, milletin iradesidir, sorumluluk rejimidir. Maalesef ülkemizde demokrasi bütün kuram ve kurallarıyla bir türlü işlemiyor" dedi.
'KENTİMİZİN HER ŞEYİNDEN SORUMLUYUZ'
Demokrasilerde yerel yönetimlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Yaşar, şunları söyledi:
"Yerel yöneticilerin halka ilişkisi, genel yöneticilerin halkla ilişkisinden kat kat fazla. Vatandaş belediye başkanına kolaylıkla ulaşır ama valiye, bakana, başbakana kolay kolay ulaşamaz. Bu nedenle bizler kentimizin her şeyinden sorumluyuz. Bana göre yerel yönetimlerde demokrasi halkı iyi dinlemek, toplumun sıkıntılarını sokakta iyi tespit etmek ve bu sıkıntılara öncelik vermektir. Eğer biz bürokratlarımızın ve kendi egomuzun istemleri doğrultusunda kaynakları kullanırsak toplumdan uzaklaşırız. Ben Yenimahalle’de göreve geldiğim günden beri meclisin yetkisine karışmadım. Belediye başkanı meclisin yetkilerine karışmamalı, meclisi de kendi yetkilerine karıştırmamalı. Bu denge kurulursa hem o kentin sorunları doğru bir şekilde çözülür hem de kaynaklar daha verimli kullanılır.”

FOTOĞRAFLI