SAMSUN,() - SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun’umuzu Türkiye’nin göz bebeği haline getirmemiz için ihracatımızı yükseltmemiz gerekiyor” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, POELSAN Plastik Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Dağdelen'in ev sahipliğinde sanayici iş adamları ile bir araya geldi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yatırımların önünü açarak şehir ekonomisine büyük katkı sağladıklarını belirterek, “Vatandaşımızın en önemli ihtiyaçları olan yol, su ve altyapı çalışmalarının yanında sanayici arkadaşlarımızın da yatırımlarını büyüterek kentimiz ekonomisine katkılarını arttırmasını hedefliyoruz. Biz kentimize yapılan her yatırımın yanındayız. Yatırım yapan firmalardan tek isteğimiz var. O da Samsun ekonomisini ayakta tutmak için daha büyük işlere imza atmaları. Açılan fabrikalar için yaptığımız çalışmalar dolaylı yollardan istihdama ve üretime vesile oluyor. Üretim arttıkça yüzümüz güler, refah seviyemiz yükselir. O yüzden çok çalışmalıyız, çok üretmeliyiz” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım adına yaptığı en büyük projelerden olan Hafif Raylı Sistem Projesinde yerli imkanların kullanılması için büyük çaba gösterdiklerini de söyleyen Başkan Yılmaz, “Tramvaylarımızın birçok parçası yabancı menşeili olduğu için çokça karşılaştığımız yedek parça sıkıntısının da önüne geçmek için büyük çalışmalarımız var. Bu parçaların yeri üretim olması için büyük emek sarf ediyoruz. Gerek SAMULAŞ bünyesinde çalışan mühendislerimiz, gerek ise yardım aldığımız sanayi kuruluşlarıyla yedek parçaların yerli üretimini yaparak masraflarımızı en aza indiriyoruz” diye konuştu.
Samsun’da sanayicilik adına birçok başarı sağlandığını da sözlerine ekleyen Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“Samsun hızla gelişen bir şehir. Şehircilik olarak ta, sanayi olarak ta hızla gelişiyor. Daha da hızlı gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz.Özellikle savunma sanayi yatırımlarının Türkiye’ye yayıldığı bu dönemde Samsun’umuz önemli bir yere sahip. Savunma sanayinin yanında cerrahi aletler üretimi ve otomotiv sektöründeki atılım da gözlerden kaçmıyor. Tüm bunların yanında Samsun’umuzu Türkiye’nin göz bebeği haline getirmemiz için ihracatımızı da yükseltmemiz gerekiyor. Samsun Lojistik Merkezimizi bunun için hizmetinize sunduk. Yurtdışına gittiğimizde bize sorulan ilk soru ‘Ne ile geçiriyorsunuz?’ oluyor. ‘İhracat yapıyoruz, üretim yapıyoruz’ dediğimiz takdirde sınıfı geçiyoruz. Ne yapıp edip ihracatımızı artırmanız gerekiyor. Ömrüm boyunca bunu söyledim. Bundan sonra da söyleyeceğim."
POELSAN’ın ev sahibi olduğu programa Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan ve sanayici iş adamları katıldı.
FOTOĞRAFLI