ÇANAKKALE’nin Bayramiç ilçesinde, Belediye tarafından düzenlenen iftar yemeğine 7 bin kişi katıldı.

Bayramiç Belediyesi’nce düzenlenen 5’inci geleneksel Ramazan etkinlikleri kapsamında iftar yemeği verildi. İlçedeki Atatürk Caddesi, Yıldırım Akbulut Meydanı ve çeşitli ara sokaklara kadar uzanan iftar sofralarında 7 bin kişi buluştu. Bunun, ilçede şimdiye kadar düzenlenen en kalabalık iftar yemeği olduğu belirtildi.

İftar programına Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Bayramiç Belediye Başkanı AK Partili Sadettin Arslan, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız ve protokol üyeleri katıldı. Belediye Başkanı Sadettin Arslan ve Bayramiçli olan İl Başkanı Yıldız, yemek masalarını dolaşarak iftarı bekleyen vatandaşların Ramazanını kutladı.

İftar öncesi konuşma yapan Bayramiç Belediye Başkanı AK Partili Sadettin Arslan, "Ramazanlar, birlik ve beraberliğin, bir arada olmanın, paylaşmanın, bütünleşmenin en özel günleridir. Bu vesileyle bizde vatandaşlarımızla birlik beraberlik içinde ekmeğimizi paylaştık. İnşallah Allah daha nice Ramazanlarda bir arada olmayı bizlere nasip etsin, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için vesile olsun" dedi.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte vatandaşlar oruçlarını açtı ve iftar yemeklerini yedi. Ardından dua yapıldı. İftar programı, Ramazan etkinliği çerçevesinde İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.  

Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ(Çanakkale), ()

FOTOĞRAFLI