AYDIN'ın Kuşadası Belediyesi'nde 1992 yılından bu yana başkan yardımcılığı görevini sürdüren Mehmet Zeki Fidandal, 26 yıllık meslek deneyimi ve bilgi birikimini 'Mutlu Belediye Mutlu Kent'  isimli kitabında topladı.

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcılığı'nın yanı sıra Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin Genel Sekreterlik görevini de 9 yıl boyunca yürüten Mehmet Zeki Fidandal, belediye kurumlarında görev yapanların yasaları iyi bilmesi gerektiğini, oysa yasaların karmaşasından bunu başaramadıklarını söyledi. Fidandal, "Mevcut Büyükşehir veya ilçe belediyeleri yasalarını bilmek yetmiyor. Bunlarla ilintili diğer yasalar içerisinde en az 150 madde var. Bu da yetmiyor. Çeşitli konularda yayınlanan bine yakın yönetmelik var. Bunların hepsinin birbirini etkileyen yönlerini, bu bağlantılarla yasaların uygulanma yerlerini ve sonuçlarını mevcut Belediyeci arkadaşlar ile paylaşmak, 25 yıllık deneyimimi aktarmak istedim. Bu amaçla 'Mutlu Belediye Mutlu Kent' kitabımı yazdım" dedi.

5 ayrı konuda daha kitap yazacağını söyleyen Mehmet Zeki Fidandal, belediyelerde imar uygulamalarının püf noktaları, belediye gelirlerinin artırılması ve doğru yerde kullanılması, belediyecilikte sosyal, kültürel ve ekonomik hizmetler, devlet kaynaklarının bakanlıklar ve yurt dışı fonların temin yöntemleri gibi başlıklarla hazırlayacağı kitapların toplam bin sayfa olmasını beklediğini söyledi.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), ()

FOTOĞRAF