BORNOVA Belediyesi, Gençlik Merkezi'nden Dost Kart'a, yarı zamanlı iş ve staj imkanından ortak projelere kadar çeşitli hizmet ve uygulamalarla üniversiteli gençlere destek oluyor.

İzmir'in Boronva ilçesinde üniversite öğrencileri, Büyükpark içerisindeki Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi'nin yemekten çamaşır yıkamaya, sıcak-soğuk içecekten internet ve kütüphaneye kadar tüm imkanlardan ücretsiz olarak yararlanıyor. Aynı Merkez'de pek çok sosyal ve kültürel etkinliğe katılma şansı buluyor. Üniversite öğrencileri, 2014 yılında uygulamaya geçen Dost Kart ile Bornova esnafından indirimli alışveriş yapabiliyor. Dost Kart sahibi öğrenciler, restorandan mağazalara kadar üye pek çok işletmeden yüzde 50'ye varan indirimlerle yararlanabiliyor. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine, başta Down Kafe, Çınar Evi, Kızlar Kahvesi, Diyet Kafe, Engelsiz Kafe ve Pınar Kafe olmak üzere Bornova Belediyesi'ne ait sosyal tesislerde iş imkanı sunuluyor. Yarı zamanlı servis elemanı olarak çalışan öğrenciler, okullarını aksatmadan hem iş hayatı ile tanışıyor, hem de harçlıklarını çıkarıyor. Bornova Belediyesi ayrıca tüm müdürlüklerinde ilgili bölümlerde öğrenim gören gençlere staj yapma imkanı da sunuyor.
Bornova Belediyesi üniversiteli gençlerin hayatlarını kolaylaştırmanın yanı sıra , öğrenim süreçlerine de destek oluyor. Pek çok çalışmada öğrencilerin fikirlerinden yararlanılıyor. Kamusal alanlar için fiziki projeler ortaya koymalarına ve sosyal projeler üretmelerine olanak sağlanıyor. Öğrenci kulüpleri sergi, yarışma, konser gibi pek çok etkinliğini Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştiriyor.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI