Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), () – MERSİN’in Tarsus ilçesinde belediyenin yap-işlet-devret modeli ile yaptırdığı cafe ve restoranın açılışı görkemli bir törenle yapıldı.
Neşve Cafe ve Restoran’ın açılışına Belediye Başkanı Şevket Can, Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna ile çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Başkan Can, projenin yap-işlet- devret modeliyle gerçekleştirildiğini belirterek, "Yer belediyemize aittir. Bizler 10 yıllığına projemizi ihaleye çıkarttık. İhaleyi alan yüklenici işletmeci kardeşlerimiz, bizim vermiş olduğumuz projeyi gerçekleştirdi. Bugünde açılışını gerçekleştiriyoruz. Burası 10 yıl sonra Tarsus Belediyesi’nin kendi öz kaynakları arasına girecek. Bizde bu şekilde cebimizden 1 lira çıkmadan şehrimize böyle güzel bir tesis kazandırmış olduk. Daha öncede May Life Plaza olarak açılışını yaptığımız yerde bize aitti. Orası da ihaleye çıkarak gerçekleştirdiğimiz bir proje. 25 yıl sonra orası da belediyenin öz kaynaklarına girecek. Şu anda Atatürk Caddesinde Musa Bengi İlköğretim okulunun karşında buna benzer bir çay bahçemiz ve kafe inşaatımızda devam ediyor. Bu ay içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Cebimizden 1 lira para çıkmadan o tesisinde yapılmasına vesile olduk. Ayrıca trampa ve takas işlemleri gerçekleştirdik. Projelerimiz devam ediyor. Bizim işimiz mesleğimiz belediyecilik. Bu işin çıraklığından geliyoruz. Gerek siyasette gerek belediyecilikte var gücümüzle, gündüz yorulmadan gece uyumadan hizmetlerimize devam ediyoruz" dedi.
Başkan Tuna da, yapılan hizmetlerin sosyalite anlamında bölgeye farklı bir anlam kattığını ifade ederek, "Şevket Başkan, insanların talebini dinlemek suretiyle hizmetini arz ediyor. Gerçekten hem dizayn, düzen ve mimari yapısı, dokusu sırıtmayan, yeşilin içerisine uyum sağlamış bu mekan inşallah üst segmentte hizmet verecek nitelikte bir bina olmuş. Bu bölgeye özellikli ve önemli bir hizmet olarak sunulmuş. Yap işlet devret modeliyle de girişimcilerin önünü açmak gerekir. Bu sistemle belediye hem daha rahatlayacak. Hem de 10 yıl sonra bu mekan belediyenin kendi öz malı olacak. O anlamda da pratik olarak düşünülmüş doğru bir proje diye düşünüyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından okunan dua ve kesilen kurdeleden sonra Neşve Cafe ve Restaurant’ın açılışı gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI