Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - RESSAM Aysun Belginkurt, resim ve seramik çalışmalarını açtığı sergide beğeniye sundu.

Ressam Aysun Belginkurt, resim ve seramik çalışmalarının yer aldığı sergi, Antalya Müzesi'nde açıldı. Aysun Belginkurt Duacı Mahallesi'ndeki evinin bahçesinden topladığı kurumuş ağaç yapraklarını da galeriye taşıyarak 'Sonbahara Veda' görüntüsü oluşturdu. Resim ve seramik çalışmalarını doğadan ve hayvanlardan ilham alarak hazırlayan Aysun Belginkurt, seramik sanatında sırlama olarak bilinen 'Mocca Düffuson' tekniğini kullandı. Belginkurt, üzerinde çalıştığı tekniği seramik yanında ilk kez tuvallerinde de uyguladı.

Aysun Belginkurt, "6 yaşımda iken resim sanatıyla tanıştım, çocuk yaşta çizgi film 'Çakmaktaş Ailesi'nin karakterlerini çizip evimizin önünde ilk resim sergimi açtım, büyük ilgi görünce de gazete ve dergilere konu oldum. Sanat hayatım boyunca hep farklı teknikler deneyerek resim ve seramik objeler ürettim" dedi.

Evinde yaşayan kedi ve köpeklerinin seramik heykellerini de yapan Aysun Belginkurt'un farklı tarz ve tekniklerle ürettiği sanat eserlerinin yer aldığı sergi, 30 Kasım'a kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI