ÇANAKKALE Belediyesi ile Berberler ve Kuaförler Odası işbirliğinde, kentte hizmet veren berber ve kuaförlere, 2018 Troya Yılı'na vurgu yapan saç kesim önlükleri dağıtıldı.

Çanakkale Belediyesi, Troya Ören Yeri'nin UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınışının 20'nci yılı nedeniyle ilan edilen '2018 Troya Yılı'na yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odası'nın projesi ve Çanakkale Belediyesi'nin destekleriyle hazırlanan saç kesim önlükleri, kentteki berber ve kuaförlere dağıtılmaya başlandı.

Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan ile Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin, esnafları ziyaret ederek, üzerinde “Dünyanın Kalbi Troia’da Atıyor” baskıları bulunan önlükler ile belediyenin hazırladığı yeni yıl takvimlerini takdim etti.

Oda Başkanı Ayhan Engin, Çanakkale’de her gün yaklaşık 2 bin 500 kişinin saç ve sakal traşı için yaklaşık 20 dakika boyunca ayna karşısında oturduğunu belirterek, "Dolayısıyla bu şekilde hazırlanan önlüklerin kentlilerin dikkatini çekeceğini ve Troya'nın tanıtımına katkı sunacağını düşündük. Bu anlamda bize katkı veren Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

2018 yılının Troya için bir başlangıç olduğunu ve bundan sonraki yıllarda Ören Yeri'nin daha fazla ön plana çıkmasını beklediğini ifade eden Başkan Gökhan ise, “Esnaf odalarıyla devamlı diyalog halindeyiz. Onlar bu projeyi geliştirdiler. Troya'yı bilmeyen veya unutmuş olan insanlara bunu hatırlatmış olacağız. Yöremizin tanıtımıyla ilgili her türlü etkinliğe katkı veriyoruz. Bu da onlardan bir tanesi. Troya için bu sene bir başlangıç. Hazır bunu herkes sahiplenmişken, Troya Yılı etkinliklerini devam ettirmeliyiz. Bu anlamda kent turizmine, dolayısıyla da kent ekonomisine katkı sağlamalıyız. Bizim için deniz, kum, güneşten ziyade kültür turizmi önemli. Önümüzdeki 10 sene içerisinde bu anlamda güzel şeyler olacağını düşünüyorum. Yeter ki durmayalım ve geri adım atmayalım” diye konuştu.

ÇANAKKALE, ()

FOTOĞRAFLI