CHP Bergama İlçe Başkanlığı'nın geleneksel hale gelen halk buluşmaları toplantılarının bu seferki konusu 'Tarım, Hayvancılık ve Çiftçi Sorunları' oldu.

Halk buluşmalarının bu haftaki konuğu; CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal olacak. 23 Şubat Cuma Günü saat 14.30'da BerKM'de gerçekleşecek toplantı, 'Tarım, Hayvancılık ve Çiftçi Sorunları' başlığıyla gerçekleştirilecek.

CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, "Geçen hafta başlattığımız halk buluşmalarının ikincisini gerçekleştiriyoruz. İlkinde eğitim konusunu işlemiştik. Bu sefer çiftçimizin sorunlarını ele alacağız. Bergama bir tarım ilçesi. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin sorunları büyük. İki hafta önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ilçemizi ziyaret etmiş, ancak köylünün, çiftçinin sorunlarını dinlemek yerine, özel işletmeleri gezmişti. Tabii ki bu özel işletmeleri de gezecek. Ancak 114 köyü 5 beldesi olan bir ilçede, öncelik çiftçimizin sorunlarını dinlemek ve onları ziyaret etmek olmalıydı" dedi.

Halk buluşmalarıyla vatandaşın her konuda sıkıntılarını dile getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Canbaz, "Amacımız vatandaşlarımızla birebir iletişim kurarak sorunlarımızı tespit etmek ve bu sorunları buluşmalara taşımak. Çünkü biz gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan bir Bergama istiyoruz. Tüm kavgamız iş, aş ve hürriyet için" dedi.

BERGAMA (İzmir), ()

FOTOĞRAFLI