TÜRKİYE’nin en büyük galvanizli çelik üreticisi Borçelik ve Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) sponsorluğunda, akademisyenler ve meslek lisesi öğrencilerini aynın ağ altında birleştirmeyi amaçlayan ‘Bilim Virüsü Atölyesi’ düzenlendi. Etkinliğe farklı liselerin makina ve bilişim bölümlerinden 28 öğrenci katıldı.

Bursa’da çelik üretimi gerçekleştiren bir firma ile BUİKAD sponsorluğunda meslek lisesi öğrencilerine yönelik ‘Bilim Virüsü Atölyesi’ semineri düzenlendi. Alanlarında uzman kişilerle birlikte gençleri aynı ağ altında toplamayı ve bilimsel gelişmeleri baylaşmayı amaçlayan etkinliğe Bursa Mimar Sinan, Bursa Hürriyet, Gemlik, Orhangazi ve Bursa Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin metal, makina ve bilişim bölümlerinden 28 öğrenci katıldı. Bursa’da gerçekleştirilen etkinliğin birinci gününde, öğrenciler Robert Kolej Eğitim Teknolojileri Koordinatörü Pınar Kadıoğlu ile sorgulayıcı bir zihnin temel koşulu olan doğru soruları sorma üzerine çalışırken, Borusan ArGe’de araştırma uzmanı Selin Kanyas ise malzeme bilimini anlattı. İkinci gün ‘Sayılarla Dans: Matematik’ atölyesiyle başladı. Bu çalışmada öğrencilerematematiksel düşünce, problem çözme metotları, yapay zekâ ve oyun teorisi gibi konularla ilgili bilgiler verildi. “Çizginin Dışına Çıkmak” atölyesinde ise öğrenciler yeni dünya düzeninde nasıl davranmalılar ve nerede yer almalılar konularında bilgilendirildiler. Bilim Virüsü’nün son etkinliği ise ‘Doğadan İlham Alan İnovasyon: Biyomimikri’ atölyesi oldu. Bu çalışmada öğrenciler örümcek ağının esnekliği, deniz kabuğunun sağlamlığı ve yusufçuk böceğinin havada asılı kalabilmesi gibi doğanın ilginç özelliklerine Leonardo Da Vinci’nin eserlerinin altyapısı olan biyomimikri penceresinden baktılar.

ÖĞRENCİLER SERTİFİKA ALDI

Atölye çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen bir törenle Bilim Virüsü’ne katılan öğrencilere sertifikaları verildi. Atölye çalışmasının açılışında kısa bir konuşma yapan Borçelik Kurumsal İletişim Yöneticisi Elif Aygülşunları söyledi: “Ülkemizin geleceği, sorgulamayı bilen, hayata ve sorunlara bilimsel bakış açısıyla yaklaşabilen kuşakların yetişmesine bağlıdır. Borçelik olarak 25. yılımızda meslek lisesi öğrencileri ile böyle bir etkinliğe imza atmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. 28 gencimize bilim virüsü aşıladığımıza inanıyorum.Bilim Virüsü platformu çerçevesinde bu çalışmaya eğitimci olarak katılan tüm uzmanlara teşekkür ediyorum.”

FOTOĞRAFLI