Berkay KUNT/ANTALYA, () - ANTALYA'da, Türk Yoğun Bakım Derneği ve Antalya Bisikletliler Derneği (ANTBİSDER) 'Sepsis'(kan zehirlenmesi) hastalığına dikkat çekmek amacıyla bisiklet turu düzenledi.

'Dünya SEPSİS Günü' nedeniyle düzenlenen etkinliğe birçok bisiklet grubu ve bisikletli katıldı. Konyaaltı Caddesi'nde başlayan etkinlik öncesi konuşan Türk Yoğun Bakım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Döşemeci, dünya genelinde her yıl 6 milyon insanın Sepsis hastalığından öldüğünü belirtti.

Sepsis hastalığının vücudun enfeksiyona karşı geliştirmiş olduğu kontrolsüz ve abartılı yanıt sonucunda kendi doku ve organlarına zarar vermeye başlamasıyla ortaya çıktığını söyleyen Prof. Dr. Döşemeci, “Sepsis, bağışıklık sisteminin çökmesine yol açabilen ve erken tanı konulup tedavi edilmezse ölümcül seyredebilen klinik bir tablo. Bu hastalığa dikkat çekmek için bugün Konyaaltı Kent Meydanı'na kadar pedallayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından pedal çevirmeye başlayan katılımcılar Varyantı takip ederek Konyaaltı sahil bisiklet yolunu takip ederek Konyaaltı Kent Meydanı'na ulaştı.

FOTOĞRAFLI