Bitlis’te her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftası çerçevesinde Bitlis Eren Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklaşa bir program düzenledi.

Bitlis Eren Üniversitesi merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen programa Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Fuat Eker, bazı kurum amirleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Programın açılışında konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Bitlis’e olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Bitlis’in sahip olduğu değerlerin bilinçli yatırımcılar tarafından değerlendirilmesiyle turizmde öne çıkan marka şehirlerden biri olabileceğini vurgulayan Vali Karaömeroğlu, “Bitlis’imizin turizm potansiyelini ortaya çıkartmak için birçok çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bitlis, adeta doğanın ve tarihin bir araya geldiği bir cennet gibi. Kış turizmi için yüksek dağlarımızın karla kaplanmış zirveleri, kayak tutkunlarını cezbetmektedir. Ancak sadece kış sporları değil, aynı zamanda dağlarımızın eteklerindeki göllerin ve akarsuların doğal güzellikleri de doğaseverleri kendisine çekmektedir. Tarih meraklıları için Bitlis, adeta açık hava müzesi gibidir” dedi.

Turizmin sürdürülebilir bir kalkınma aracı olmanın yanı sıra bir yerin ruhunu anlamak, doğal güzelliklerini keşfetmek, yeni lezzetlerle tanışmak açısından da büyük öneme sahip olduğunu hatırlatan Vali Karaömeroğlu, “‘Kapımız Açıktır Girene, Lokmamız Helaldir Yiyene’ anlayışıyla yüzyıllardır Anadolu irfanına yurt olan Bitlis’in tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini, folklorunu, mutfağını ve insanlarını tüm dünyaya tanıtmayı onurlu bir görev olarak görüyoruz. Amacımız, halkımızın ve yatırımcılarımızın beklentilerini göz önünde bulundurarak daha nitelikli ve sürdürülebilir turizm etkinlikleri ve yatırımlarıyla Bitlis’imizin güzelliklerinin ve değerlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasıdır” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise Türkiye’de Bitlis Eren Üniversitesinin turizm alanında ihtisas sahibi olan 25 üniversiteden biri olduğunu belirterek, turizm değerlerinin ön plana çıkarılması için üniversite olarak ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Bitlis’te silah ve mühimmat ele geçirildi Bitlis’te silah ve mühimmat ele geçirildi

Program, Bitlis Kültür ve Sanat Derneği tiyatro bölümü üyeleri tarafından hazırlanan tiyatro gösterimi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘Bitlis’ konulu fotoğraf sergisinin açılmasıyla sona erdi.