Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,()-BİTLİS Valiliği bünyesinde yaklaşık 2 ay önce vatandaşların sorunlarını iletmesi için kurulan 'Açık Kapı' birimine polen şikayeti yağdı. Kavak ağaçlarını saçtığı polenlerle ilgili 'Açık Kapı' birimine gelen şikayetleri değerlendiren ekipler, mahallelerde bulunan kavak ağaçlarının kesilmesiyle sorunun ortadan kalkacağını belirtti. 

Vatandaşların ilkbahar aylarında en çok rahatsız eden polen sorununu 'Açık Kap' birimi çözdü. Valilik bünyesinde kurulan birime en çok gelen şikayetlerden biri olan kavak ağaçlarının saçtığı polenler ekipler tarafından temizlendi. Mahalle muhtarları ile bir araya gelen ekipler, kavak ağaçlarının kesilmesi için destek istedi. Bazı muhtarlar ekiplere destek vermek için ilk olarak kendi bahçelerinde bulunan kavak ağaçlarının kesilmesini istedi. Tüm mahallelerde bu uygulamanın başlatılacağını söyleyen ekipler, vatandaşların sorununa çözüm bulunduğunu belirtti. 
Kavak ağaçlarının sağlık açısında zararlı olduğunu söyleyen Saray Mahalle Muhtarı İlhan Turgut, sorunu çözmek için ilk olarak kendi bahçesinden başladığını belirtti. Turgut, "Bu sorun karşımıza gelir gelmez önce kendi bahçemden başlamak istedim. Vatandaşların sağlığı söz konusu ise biz muhtarlar önce üzerimize düşeni yapmalıyız ki, vatandaşta bizlerin sözünü dinlesin. Yaklaşık 10’un üzerinde kavak ağacını kendi ellerimle kestim. Vatandaşlarımızda bizim bu çağrımıza kulak vererek mahallede bulunan kavak ağaçlarını tek tek keserek sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz. Bu konuda girişimde bulunan açık kapı birimine de duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine polen sorunuyla ilgili muhtarlarla bir toplantı yaptıklarını, bunun çözüme kavuşturulması içinde muhtarlardan destek istediklerini söyleyenA çık Kapı Koordinatörü Serdar Kara şöyle konuştu: 
"Özellikle Bimer, Cimer üzerinden şikayetler yapılmış. Daha sonra Açık Kapı biriminin açılmasıyla bu şikayetler birimimize ulaştı. Bizler de bunu ilgili kurumlarla görüştük. Sağlık Müdürlüğü, İl Hıfzıssıhha Kurulu bu konu ile ilgili bir karar aldı. Kavak ağaçlarının kesilmesi konusun da muhtarlarımız da duyarlı davrandı. Polenler başta astım hastalığı olan veya konik allerjik hastalıklarda ciddi sorunlar yaratıyordu. Bu yıl başlayan uygulama önümüzdeki yıl da devam edecek. Bitlis’te mahallelerdeki kavak ağaçlarının kesilmesi ile bu sorunun ortadan kalkacağına inanıyoruz."

FOTOĞRAFLI