Özcan ÇİRİŞ-Ceren KURTYE/BİTLİS,()-BİTLİS Valisi Oktay Çağatay, ilçe ziyaretleri kapsamında Hizan ilçesini ziyaret etti. İlçe ziyaretinin ardından komando taburuna giden Vali Çağatay, burada komandolarla sohbet ederek, "Allah ayağınızı taşa değdirmesin. Allah sizleri çoluk çocuğunuza, ailenize ve devletimize bağışlasın. Son terörist kalıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir sıkıntınız olursa Vali kardeşiniz buradadır" dedi.
 
Son kararname ile Bitlis Valiliğine atanan Oktay Çağatay, Hizan ilçesini ziyaret etti. Kaymakamlık girişinde Kaymakam Bülent Hamitoğlu ve kurum amirleri tarafından karşılanan Vali Çağatay bir süre kaymakamlıkta kurum amirleri ile görüştü. Kaymakamlık çıkışı konuşan vali Çağatay, Hizan ilçesinin tanıtıma büyük ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "Kafamdaki imajın üzerinde bir Hizan ile karşılaştım. Bana anlatıldığı gibi kestanesi, balı, pirinci ve inciri ile harika bir coğrafyaymış. Ben bunu bizzat gördüm. Şahit oldum" dedi.

"SON TERÖRİST KALINCAYA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"
İlçedeki Kültür Merkezinde incelemelerde bulunan Vali Çağatay, daha sonra Hizan Devlet Hastanesini ziyaret etti. Hasta vatandaşlarla tek tek ilgilenip sıkıntılarını dinleyen Vali Çağatay, hastanede tedavi gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Ardından İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali Çağatay, komandolara hitap ederek, "Allah ayağınızı taşa değdirmesin. Allah sizleri çoluk çocuğunuza, ailenize ve devletimize bağışlasın. Son terörist kalıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir sıkıntınız olursa Vali kardeşiniz buradadır. Bitlis ve Hizan denince insanların aklına gelen o olumsuz imajların üzerinde mükemmel bir coğrafya ve bu coğrafyada harika insanları gördüm. Çok şükür memleketimizin güzel köşesinde beraber olduk. Biz bütün vatandaşlarımızı Hizan'da ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Gelsinler görünler. Kaymakamımızın 4 yıldır başlattığı fotoğraf projesi var. Bu sayede Hizanımızı dünyaya da tanıtıyoruz. Dünyaya tanıdığı yeri memleketimizin insanları ve milletimizde gelsin görsün." dedi. 

FOTOĞRAFLI